Teambuilding-aktiviteter og -spil – Dette er de 13 mest overraskende ideer

Det kan være svært at tænke sig til, hvilke teambuilding-spil og aktiviteter, man lige kan finde på. Der kan vi hjælpe, men ja, vi er selvfølgelig også i mange grupper tilsammen. Fra teambuilding aktiviteter på fodboldbanen, i skolen eller teambuilding for din virksomhed. Hvad er sjovt at lave, og bidrager det til teamfølelsen, eller kan dine kollegaer se sig sure på hinanden eller på aktiviteten. Led ikke længere, for vi har listet 13 forskellige teambuildingsaktiviteter og -spil til dig.

Spørgsmålet, hvorfor man skal bruge tid på teambuilding, kan virke ret åbenlyst. Det er dog ikke alle, der er klar til en teambuildingdag. "Skal vi alle sammen lave noget sjovt sammen igen..." og så ender du bare i gruppen med den kedelige kollega, som er usportslig, usocial og stinker af sved. Men det er netop gennem teambuilding, at man kan finde ud af, at intet er, hvad det ser ud til. Den kollega viser sig pludselig at være meget sjov og kan hjælpe dig på alle mulige områder i dit arbejde. Kort sagt er det vigtigt at lave teambuilding fordi:

 • Det er godt for gruppedynamikken
 • Det styrker gensidig tillid og samarbejde
 • Det skaber god stemning og indsigt i hinandens liv
 • Det stimulerer kommunikation, giver feedback og fælles kreativ tænkning.
 • Sidst men ikke mindst: det forhindrer ubalance i gruppen og fjerner forhindringer.
Pubquiz

Pub-quiz

Så spil vores pub-quiz. Opret teams og se, hvem der ved mest om en række forskellige emner. Inklusiv en sjov omgang musik!

Sjov under eller efter din teambuilding?

Vores 13 forskellige teambuildings-aktiviteter og -spil kort fortalt:

Kvalitetscirklen

Alle får et smil på læben af komplimenter, ikke? Det er faktisk kernen i, hvad denne teambuilding-aktivitet handler om. I sidder eller står alle i en rundkreds. Alle har et ark foran sig, hvorpå man skriver sit navn øverst med en tusch. Du sender derefter arket med uret til din nabo.
Skriv om personen nederst på arket:

 • hvad han er god til
 • nævn et projekt, en opgave, et arrangement osv., som personen kan være stolt af
 • et socialt aspekt, som du komplimenterer

Når du har skrevet dit svar, skal du folde bundstykket over, så det ikke er synligt. Så sender du papiret videre til næste person, indtil du har været hele vejen rundt.
Det er lige meget, hvilken gruppe du spiller dette spil med. Det er også en super sjov teambuilding-aktivitet for børn i klasseværelset.

Teambuilding, der kredser om samarbejde: Escape room

Det første Escape room, vi selv spillede, kørte vi alle solo. Samarbejde? - hvad er det? Alle havde det sjovt med at løse deres egne gåder.

I et Escape room er det så vigtigt at arbejde sammen. Det er netop derfor, dette er et ideelt teambuildingspil. I et Escape Room arbejder I sammen om forskellige opgaver og puslespil, så alle i sidste ende kan løse spillet sammen. Der er specifikke teambuilding Escape Rooms, hvor et kamera bag kulisserne overvåger, hvordan folk arbejder sammen. Hvem er lederen af gruppen, hvem er enspænderen, hvem har de smarteste ideer? Det er alt sammen indsigt i dit team, som kan hjælpe dig, og som I så kan diskutere med hinanden.

Hvis du vil lave et Escape Room som en teambuilding aktivitet for din folkeskole, så tag et kig på vores spil til børn. Vi har sjove interaktive Escape Rooms til børn, som du kan spille, hvor som helst.

>>Tjek Escape Room for børn

Det flyvende tæppe

Dette er en sjov teambuilding aktivitet - aktiv, kort og enkel. Læg et stort tæppe på gulvet. Du gættede det måske, dette er det magiske tæppe. Ideen er at vende gulvtæppet, uden at folk træder uden for tæppet. Hvis dette sker, så er det ærgerligt – forfra! I dette teambuilding-spil er det et spørgsmål om god kommunikation og frem for alt en masse grin! Hvis det er for nemt, kan du vælge at bruge stopuret - for hvordan klarer din gruppe sig under tidspres?

Teambuilding spil: Grøn, orange eller rød?

Dette er et af teambuilding-spillene, som du kan lave hvor som helst. Det er faktisk meget enkelt. Det handler om kommunikation, at lytte og at turde åbne op. Tag en terning med tre farver på: grøn, orange og rød. (Hvis du ikke kan lave dette, så lav et ark med 1 og 2 = grøn, 3 og 4 = orange og 5 og 6 = rød.) Alle i gruppen skiftes til at kaste terningerne. Hvor farverne repræsenterer følgende:

 • Grøn: Fortæl om en positiv oplevelse
 • Rød: Fortæl om en negativ oplevelse
 • Orange: Stil en anden kollega et spørgsmål om en specifik oplevelse, der for nylig fandt sted i dit samarbejde.

På tværs af stregen

Det vil de fleste kende fra tv-programmet af samme navn. Men du tænkte måske ikke på det som teambuilding? Alligevel fungerer det godt i dit team. Det giver dig indsigt i dilemmaer, som dine teammedlemmer kan have, uden at du behøver at tale om dem i første omgang.

Teambuilding-aktiviteter og -spil

Hvordan fungerer det at krydse linjen?

Tegn eller sæt to store striber hen over gulvet i et stort rum. Med god plads imellem. Du kan også spille dette spil i et fitnesscenter, hvor der allerede er linjer på gulvet. Der er en spilleder, som står på siden af striberne. Resten af gruppen er alle bag én linje. Spillederen stiller derefter et spørgsmål. Hvis du selv kan svare 'ja' til dette, så går du over stregen fremad.
Bemærk venligst, at dette teambuildingspil kræver en vis forsigtighed, så folk ikke kommer til skade:

 • Sig på forhånd, at ingen er forpligtet til at krydse stregen.
 • Sørg for et roligt miljø, hvor der ikke bliver talt. Undgå at give indtryk af, at der bliver talt om nogen.
 • Byg spørgsmålene langsomt op fra generelle til mere personlige.
 • Vis respekt over for hinanden, hvis nogen går over stregen med svære spørgsmål. Giv en tommelfinger op, eller giv et kram.
 • Som spilleder skal du også åbne dig selv op, fx ved selv at gå over stregen.

Introduktionsspil som teambuilding: Favorit eller ej

Kender dine teammedlemmer ikke hinanden særlig godt endnu? Så er dette et nemt, sjovt og hurtigt spil, hvor man lærer, hvem der står foran dig. For hvad kan din holdkammerat egentlig lide? Og omvendt?

Dette spil indeholder omkring 100 spørgsmål, som du skal besvare ved hjælp af en terning og et drejehjul. Kan du forudsige, hvordan dine holdkammerater er? Eller ser det ud til, at I stadig mangler at lære hinanden bedre at kende? Du vil se, at de bedste samtaler startes af dette spil.

Kreativ teambuilding: tegning

For de kreative blandt os er dette sjovt at lave. Er du ikke en Picasso fra fødslen? Undskyld... Men hvem ved, du er måske meget god til at give instruktioner. Dette teambuilding-spil fungerer som følger:

I laver tegninger sammen i par. I sidder med ryggen til hinanden. En person vil tegne og modtage pen og papir. Den anden person får vist et kort med et ord eller en situation eller et billede. Den person skal give gode instruktioner i, hvad han ser. Men man må ikke nævne navnet på objektet eller personen.

Når tiden er gået, kan du se, hvordan tegningen gik. Diskuter om der er givet klare instruktioner. Er I altid klare i spyttet over for hinanden? Eller kan der ske en forbedring i din kommunikation? Er der en parallel i dit arbejde? En dejlig kreativ måde at starte samtalen med hinanden på.

Tegn på gode egenskaber

Lad os gå videre til kreativ teambuilding. I denne opgave vil du tegne tre positive karakteristika ved din nabo og en negativ. Altså noget, som du synes er mindre behageligt, eller som personen kan forbedre.

Derefter diskuterer I tegningerne med gruppen. Sjovt at lave som teambuilding energigiver ind imellem.

Teambuilding-aktivitet: skattejagt gennem din virksomhed

Du kan måske tænke ved en skattejagt: det her er for børn, ikke? Men det er slet ikke sandt. Er det ikke fedt at lave en skattejagt gennem dit firma? Teambuilding skal ikke kun foregå inden for dit eget team, men også mellem fx afdelinger. For eksempel lave en skattejagt gennem alle afdelinger i din virksomhed. Hvad ved du egentlig om din HR-afdeling? Og ved du, hvad der foregår i administrationsafdelingen? Gør det interaktivt med QR-koder og spørgeskemaer. På denne måde kan du lave spørgsmål til bestemte afdelinger på en legende måde. Så kan du lære mennesker og afdelinger at kende og til sidst har du også et vindende team.

Det bedste spil til teambuilding: M&M-spillet

Dette ville ikke være et godt teambuildingspil for os at spille, da vi ville løbe tør, før vi overhovedet startede. Mmmmm!

Dette teambuilding-spil handler faktisk også om at lære hinanden bedre at kende, og du kan anvende det i enhver situation. Det virker simpelt. Link et spørgsmål til hver farve M&M. Alle skiftes til at tage en M&M og besvare spørgsmålet med den. Bagefter det kan du så spise én (1!) M&M. Spørgsmålene kan være meget forskellige, fx: Hvad er du rigtig god til? Hvad er det dejligste, du nogensinde har oplevet? Hvad kan du ikke holde ud? Etc. Du kan selvfølgelig spille dette spil på flere måder. Hvis du ikke vil gøre det for individuelt, så lad hele gruppen give et svar på en bestemt farve. God appetit... øhhh, god fornøjelse!

Teambuilding og tillid: minefeltet

Bom! Du er død! Heldigvis involverer dette aktive teambuildingspil ikke rigtige miner. Tanken er, at man sætter en bane op med alle mulige forhindringer, eller 'miner'. Det kan være ark papir, stole, bøjler osv.
Derefter skal man arbejde i par. Den ene har bind for øjnene og skal gennemføre banen efter den andens anvisninger. Man må ikke røre ved hinanden. Hvor godt kan I stole på hinanden og er I tydelige i kommunikationen? Det kan man så snakke videre om i diskussionen efterfølgende. Hvordan gik det? Hvad kunne den anden have gjort anderledes? Og hvordan inddrager man dette i en praktisk situation med holdet under arbejde eller sport?

Nok inspiration til teambuilding aktiviteter?

Vi håber du har fået nok inspiration. Der er sikkert mindst én god idé til en sjov teambuilding. Uanset om du vil være aktiv, lære hinanden bedre at kende eller bare vil have en sjov teambuilding-dag. God fornøjelse med det!

Åh ja, har du en international teambuildingdag? Vi sælger også (en del af) vores spil på andre sprog. Se vores engelske gruppespil her.

Richard og Marjolein

Vi er Richard og Marjolein Schreurs og vi har lavet spil til vores familie og venner i årevis. Vi kan også godt lide at dele disse spil med alle i hele verden. Vi tilbyder vores spil på 9 forskellige sprog. I mellemtiden har tusindvis af mennesker nydt at spille et af spillene.

>