Påskeæg i huset? Så kan du spille disse 10 sjove spil

Når vi taler om påskespil med påskeæg, er nummer et selvfølgelig påskeægsjagten! Børnene kan begynde at tale om det allerede i januar. "Hvornår kan vi søge i haven igen?" I år kan vi igen fejre påske med familie og venner. Disse ti påskelege vil helt sikkert holde jer underholdt.


Gratis påske spil

Gruppespil har en dejlig gratis gave til dig. Vi har lavet et gratis spil til påske. Find påskeæg, men i et overraskende sjovt spil. Nysgerrig? Bestil det gratis.

Gratis påske spil

Påskeægsjagt med et skattekort

En variation af en af de mest kendte påskelege, men lige så sjov, er påskeægsjagt med et skattekort. Tag ud i parken eller skoven og lav et kort. Sæt genkendelige træer, damme, buske osv. på dit kort. Tegn derefter de steder, hvor du vil gemme påskeæggene. Sørg for, at du først gør det i sidste øjeblik, ellers har alle børnene i nabolaget allerede spist chokoladen.

De 12 hyggeligste spil til påske

Det stærkeste påskeæg

Dette er en af de påskelege, som vi plejede at lege, da vi var børn. I skal begge holde et hårdkogt æg i hånden. Derefter banker I mod hinandens æg. Det påskeæg, der går først i stykker, taber. To tips fra os, der er eksperter i denne påskeleg: Sørg for, at du holder dit påskeæg fast og lader den anden banke på det. Og sørg for, at du bruger den spidse side af påskeægget. Den er mere fast. Så er du garanteret at vinde.

Æggeløb

Det er altid sjovt for børn at smøre æg ud. Så af alle de påskelege for børn, som vi nævner her, skal du virkelig gøre dette udendørs. Lav en bane i din have eller i parken. Sæt fx kegler op. Gå så i hold på to for at løbe banen så hurtigt som I kan. Men vi har gjort det lidt sværere. Gå sammen ved at klemme et æg mellem jeres to hoveder

Hukommelse med påskeæg

Et påske-hukommelsesspil, men med lyde. Hvordan fungerer det? Tag en tom æggeboks med 10 æg. Brug plastikæg til hver tom æske. Vi brugte f.eks. de tomme æggebakker fra chokoladeoverraskelsesæggene. (Kræver dog lidt opsparing i forvejen). Fyld nu begge æg med materialer. F.eks. med makaroni, hårklip, ris, sten osv. Skift til at ryste de to æg på skift. I forstår idéen, to af samme lyde hører sammen. Hvis I har to af det samme, må I beholde æggene. En ekstra udfordring i dette påskespil er at gætte til sidst, hvad der er i æggene.

Hukommelse med påskeæg

Spil til påsken 'Hvem er jeg?'

"Hvem er jeg" er et spil, der altid er et hit blandt børn, og hvor de kan slippe deres energi løs. En af de mest spillede påskelege i skolerne. Det fungerer på følgende måde: Sørg for at have kort med alle mulige emner fra påsketemaet. For eksempel: Påskehare, påskeæg, lam, kaniner, chokolade, kylling osv. Sæt disse kort fast på børnenes rygge eller klæb dem på deres pande. Nu er det meningen, at børnene skal gå frem og tilbage i mellem hinanden. Hver gang børnene støder ind i hinanden, stiller de et spørgsmål om deres emne, og den anden person må kun svare ja eller nej. Hvis man gættede svaret, må man bede om et nyt kort, og man får et point. Den med flest point vinder spillet og får måske lov til at spise det største påskeæg.

Scavenger hunt med spørgsmål om påsken

Selvfølgelig er en skattejagt altid en god idé at lave. Men nu kan du lave det hele i påsketema. En super påskeaktivitet! Det er en fantastisk påskeoplevelse: Dejlig udendørsmuligheder, masser af motion og børnene kan lære noget af det. Lav en påskeskattejagt, og sæt et A4-ark op ved hver kryds på vejen med multiple choice-spørgsmål. Svar A er til venstre, svar b er til højre, og svar C er ligeud.

Et sjovt spørgsmål er f.eks: Hvilken dag falder påsken på?

Svar A: Den første søndag i april

Svar B: Den dag, hvor påskeharen kommer med æggene

Svar C: Den første søndag efter den første fuldmåne i foråret

Hvis dine børn er ældre, kan du give dem fx en mobiltelefon, så de kan slå svarene op. Der findes mange websteder med spørgsmål om påsken

Det rigtige svar var i øvrigt selvfølgelig svar C. Så den ligger lige til højrebenet!

Påskebingo

"En påskehare, et påskeæg, en kanin ...Jeg skal bruge et felt mere og... Bingo!!!!" Bingo er altid sjovt for børn. Hvis du ønsker at spille påskebingo, er der mange færdige gratis udskrivningsark med påskebingo. Tjek fx på Pinterest. En sjov tilføjelse, hvis du bruger en eftermiddag på at spille alle mulige påskespil.

Et af de enkleste påskespil: Det manglende påskeæg

Det behøver ikke altid at være så svært. Kog omkring ti eller tyve æg. Lad børnene male dem pænt. Alene det er en fornøjelse for dem. Når alle æggene er færdige, skal du lægge dem på bordet. Børnene skal nøje studere, hvilke der er der. Derefter forlader et af børnene rummet. De andre peger på et æg, som de tager væk. Den, der var ude af rummet, må nu komme tilbage og gætte, hvilket æg der er væk.

Marmorkuglespil med påskeæg

Vi plejede at elske at spille kugler. Uanset om det var med rigtige kugler eller æg. Ja, ja, det er også dejligt at spille kugler med påskeæg. Gå udenfor med dine børn og lav et lille hul i haven eller et sted i en græsplæne. Hver spiller har tre påskeæg med hver sin farve. På skift kaster de et fra bag stregen mod hullet. Den, der er længst væk, er den første, der rammer det æg, der ligger på jorden, igen. Hvis man er den første, der får sine tre farvede påskeæg i hullet, har man vundet. Og med påskespil er den bedste del som regel belønningen: Du får lov til at spise dine egne påskeæg!

Påskeægsløb med skeer

En anden tradition blandt påskelege: Et rigtigt æggekapløb med æg på en ske. Lav et stafetløb med hold, der hver gang bærer et æg på en ske. Er du hurtig, men alligevel forsigtig? Du kan selvfølgelig spille denne sjove påskeleg med chokoladeæg eller med rigtige rå æg. Det gør det selvfølgelig endnu mere spektakulært, når de falder!

Kastning af påskeæg

Man danner par, og hvert par får et (malet) hønseæg. Den ene af de to spillere kaster ægget til den anden. Den anden spiller skal fange påskeægget, og ægget må ikke gå i stykker. Det hold, der kan kaste længst uden at ægget går i stykker, vinder spillet. Du vil forstå, at du skal bruge et par æsker med æg til dette, for ikke alle æg vil overleve.

Maleri påskeæg

Har du lyst til at være kreativ i påsken? Så køb noget maling og begynd at male påskeæg sammen. I kan selvfølgelig lade alle selv bestemme, hvad de vil male på påskeæggene, men det kan være endnu sjovere at lave en konkurrence.

Alle får til opgave at male en person fra familien. I laver lodder med alle familiemedlemmernes navne på, og alle får så lov til at tage et lod. Ingen får lov til at sige, hvilket navn der står på loddet, og skal så male dette familiemedlems ansigt på påskeægget. Så skal alle gætte, hvem de har malet. Vi ved fra erfaring, at dette ofte er meget sjovt. Når legen er slut, lægger I selvfølgelig alle påskeæggene ved siden af hinanden og tager et familiefoto af dem.

påskeaktiviteter for voksne

Leder du efter påskeaktiviteter for voksne?

Vi bliver ofte spurgt, hvad der er sjovt at lave som påskeleg for voksne. Ofte er man sammen med en stor gruppe mennesker og leder efter noget sjovt at lave imellem det at spise påskeæg. Men hvad? 

Vi har udvalgt 2 spil, der er rigtig sjove til påske. En musikbingo og et Escape Room.

Musikbingo er en garanti for masser af sjov. I ca. 1,5 time spiller du bingo med musik klip. Vi har selvfølgelig udvalgt 75 meget underholdende og kendte musiknumre, så du kan være sikker på, at alle automatisk begynder at synge med. 100% garanteret sjov! 

musik bingo

Leder du efter en anden påskeaktivitet for børn og voksne?

Vi har et Escape room for børn (Faraos Skat) og et Escape room for voksne (Mafiabanden), men som også kan spilles af voksne sammen med børnene (fra 10 år). . Et Escape room du kan spille, hvor som helst. 75 minutters sjov, fuld af interaktive gåder. Overraskende og super sjovt!

Flere idéer til påskelege?

Fik du nok inspiration til påskelege i løbet af ferien? Har du selv fundet på nogle sjove aktiviteter? Vi er altid meget nysgerrige efter sjove idéer. Så hvis du kender til dine egne påskeaktiviteter, som vi virkelig burde nævne i denne blog, så skriv det i kommentarerne nedenfor. God påske!

Richard og Marjolein

Vi er Richard og Marjolein Schreurs og vi har lavet spil til vores familie og venner i årevis. Vi kan også godt lide at dele disse spil med alle i hele verden. Vi tilbyder vores spil på 9 forskellige sprog. I mellemtiden har tusindvis af mennesker nydt at spille et af spillene.

>