Julelege; 15 gode ideer til at gøre dine juledage til en succes

Vil du gerne modtage dette terningespil til jul gratis?

*Inkluderer super sjove opgavekort.

Har du lyst til et sjovt terningespil til jul? Så download julelegen gratis her. Med supersjove opgavekort til terningespillet.

Lys i træet, varm chokolade med flødeskum på bordet og de skønne sange fra Michael Bublé i baggrunden. Glæder du dig også til jul? Det er helt sikkert en af de hyggeligste tider på året. Sæt nogle sjove julelege på dagsordenen, og det bliver en top juletid.

Leder du efter inspiration til sjove julelege? Vi har listet vores favoritter til dig.

Julelege

Juleleg: Pubquiz

Det er virkelig den tid på året, hvor man skal være sammen med sin familie. Pub quiz er et spil, som (næsten) alle kan spille. Unge og gamle spiller med, der er en god omgang musik, og du kan nyde at svinge og synge med i denne quiz. Hvis du fejrer jul med en gruppe kolleger, er denne pubquiz måske noget for dig. Ti runder med ti spørgsmål, herunder en musikrunde. 

>>Kig på Pubquiz

pub quiz

Julens terningespil

Hvis du fejrer jul med en gruppe venner, så er denne juleleg et must-have: Jule terningespil. Det er et sjovt og kort julespil med gaver. Hvordan fungerer julens terningespil så?
Alle i gruppen køber tre små julegaver i forvejen. Man aftaler et fast beløb med hinanden. Det, der gør det ekstra sjovt, er at lave f.eks. to fine gaver, som alle ønsker sig, og en skør julegave som den tredje. Alle skal pakke julegaverne ind, så man ikke kan se, hvad de er. Alle de indpakkede gaver lægges på bordet, og så kan man spille jule-terningespillet. 

Hvad har du ellers brug for til julens terningespil?

 • Terninger
 • Stopur (på en mobiltelefon) eller et vækkeur
 • Forklaringen på julens terningespil pr. runde. For at gøre det nemmere for dig har vi vedlagt disse nedenfor.
 • God fornøjelse med at spille denne sjove juleleg!
Juleterningespillet
Juleterningespillet 2
Juleleg

Vil du gerne modtage dette terningespil til jul gratis?

Flygt i dit eget hjem

Skal du fejre jul med din egen familie derhjemme i år? Og er du selv vild med Escape Rooms? Så lav dit eget escape room i dit hjem. Hos Gruppespil har vi et fantastisk ecape room til børn op til 13 år. Hvordan fungerer det? Du modtager dokumenterne digitalt og ved hjælp af det medfølgende manuskript forbereder du rummene. For at gøre dette skal du klippe, klistre og hænge ting op i dit eget hus eller sted. Tag din telefon med, når du spiller spillet, for på en interaktiv måde får du tips eller skal gennemgå koder. Et af de superfede julefamiliespil til julen. Kan du og din familie undslippe?

>>Tjek Escape room for børn

Escape Room - hemmlelig kode

En favorit blandt julelege: Gæt og grimasser

Dette spil er på vores program hvert år – Gæt og grimasser! Du har sikkert spillet det før. Alle skriver kendte personer, dyr eller figurer, som hele gruppen kender, på et par sedler. Alle sedlerne lægges i en stor kasse, og så spiller man mod hinanden i hold, med par eller trioler. Spillet består af tre runder, hvor hvert hold har 30 sekunder til at gætte personen på sedlen. Hvis din holdkammerat gætter, hvem der står på sedlen, må du beholde den og får et point for det. Når de 30 sekunder er gået, får det næste hold lov til at gætte. Du fortsætter på denne måde, indtil alle sedlerne er brugt op. Her er det nemt at lave det til en juleleg ved at inkludere et juletema.

Hvordan fungerer spillet?

 • Runde 1
  Består i at forklare med ord, hvem eller hvad der står på sedlen. Du må ikke nævne navnet på den person, der står på sedlen. Efter runde 1 ryger alle sedlerne tilbage i kassen, og så starter runde 2.
 • Runde 2 
  I denne runde må du ikke tale, men må kun tegne. Da du allerede ved fra runde 1, hvem der er i kassen, er dette let at gøre. Efter runde 2 ryger papirerne tilbage i kassen, og så starter runde 3.
 • Runde 3 
  I denne runde må du kun sige 1 ord. Selvfølgelig ikke navnet på personen. Det hold, der samlet set har fået flest point efter tre runder, har vundet.

Jule-skattejagt

Dette spil er en slags skattejagt, hvor du skal samle ting. Du skal finde og samle en masse ting, som du har fået på en liste. For at bevise, at du har fundet tingene, kan du selvfølgelig tage tingene med dig. Men ... nu hvor du har kamera på din mobiltelefon, kan du også tillade beviser på denne måde. I deler gruppen op i hold, og alt, hvad I skal bruge, er et spillekort, en mobiltelefon og en blyant.
For at gøre det nemt har vi allerede lavet en gratis juleskattejagt til dig. 

>>Gratis download Jule-spejderjagt

Jule-skattejagt

Skattejagt i forbindelse med julen

Uanset om det sner eller ej i julen, er det godt at gå udenfor. Bare for at få bugt med alle julekiloene. Har du børn? Så læg en hyggelig skattejagt ud på forhånd. Den slags juleleg behøver virkelig ikke at være svært. Det kan være med gammeldags pile på jorden, eller f.eks. med sjove spørgsmål om julen, som man kan se hængende på bestemte steder. Hvis de vælger det rigtige multiple choice-svar, ved de, om de skal gå til venstre, til højre eller ligeud.

Juleleg: Cool og dum

En god variation af seddelspillet er "Cool og dum". Alle i gruppen skriver 3 ting ned, som de synes er meget seje. Og du gættede det, også 3 sedler med ting, som de synes er virkelig dumme (Sørg for, at din håndskrift ikke kan genkendes). Herefter ryger sedlerne i en stor beholder. På skift trækker I en seddel ud af kassen. I skal nu gætte, hvem sedlen tilhører. Hvis du gætter rigtigt, må du beholde sedlen, og du har et point og kan hente en anden seddel. Hvis du tager fejl, er det den næstes tur. Hvis du trækker dit eget kort, har du heldet med dig. Fortæl resten, hvad du synes er dumt eller sejt. En af de sjoveste julefamiliespil, hvor man lærer sine venner eller familie rigtig godt at kende.

Julepuslespil

Julepuslespil

Det lyder lidt gammeldags, men vi kan sagtens nyde et stort julepuslespil derhjemme. Helst med en masse puslespilsbrikker. Hver gang du går forbi, vil du automatisk løse en brik af puslespillet. Dejligt at gøre sammen med dine børn. Læg puslespillet på en stor tallerken, som du stiller på bordet. På den måde kan du flytte det en gang imellem, når der kommer spisende gæster.

En af de sjoveste julelege for hele familien: Hvem eller hvad er jeg?

Jeg plejede at spille dette spil ofte i de stille timer med nogle kolleger. Man satte en post it på panden med en kendt person (skrevet af en anden) på den. Ved at stille spørgsmål skal man finde ud af, hvem eller hvad man er. Den kollega, der først har gættet sin seddel, vinder.

I dag behøver man ikke længere at have med post-its at gøre. Der findes flere apps på markedet, hvor du kan holde din telefon foran panden. De kaldes også for charadespil. I talkshowet af Ellen de Generes spiller de ofte Heads up, hvor du kan vælge mellem 75 kategorier af personer.

Julelege for børn

Måske kender du det fra en sjov leg til en børnefest - bide småkager på et reb. Men til jul skal den holde sig lidt i julestemningen. Så i stedet for at bruge småkager, skal du lave julekranse på et reb. Tag et bind for øjnene og bid. Dine børn vil elske denne slags julefamilielege ind i mellem. Sjovt og lækkert!

Siger du sandheden?

Hvor godt kan du lyve? Dette er en sjov juleleg for voksne at spille og især sjovt med en gruppe af venner. Hvordan fungerer det? Sid sammen og på skift fortæller nogen tre udsagn om sig selv. Prøv at holde dit ansigt i et pokerfjæs så meget som muligt. Af de tre udsagn er to sande, men ét er en løgn. Hensigten er naturligvis at gætte, hvad løgnen er. Hver spiller, der nævner et "ærligt udsagn" som et svar, giver dig et point.

Top 3 brætspil til familien til jul

Et sejt brætspil bør man selvfølgelig ikke gå glip af i juletiden. Hvor finder vi de bedste julebrætspil? Disse er i vores top tre:

Tiny towns

Et udfordrende og strategisk spil, som ikke er for kompliceret at spille. Tricket er at bruge dine råmaterialer på en smart måde til at lave bygninger til din by. Hvordan får du flest point, men sørger også for at du ikke går i stå? Kan spilles fra 10 år og op til seks spillere. Et ideelt brætspil ved juletid

Julelege

Qwixx

Et sjovt og hurtigt terningespil for hele familien, som er nemt at spille. I skal skiftes til at kaste terningerne på skift, men hvert kast er interessant for alle spillere. For alle kan krydse noget af på deres egen pointtavle. Så man behøver ikke at vente på hinanden som med Yahtzee. Terningespillet kan spilles fra 8 års alderen. Så en ideel juleleg (og gave) til børn.

Pandemic

Det kan ikke være mere passende i denne tid. Brætspillet Pandemic er et ideelt spil at spille i forbindelse med ferien. Du kan kun vinde ved at arbejde sammen og bekæmpe fire vira i et hold. Sikke en julestemning! Spillet er ret strategisk, men kan spilles fra 10 års alderen.

Vi ønsker dig glade spildage!

Efter alle disse måneder, hvor vi har mødt hinanden for lidt og savnet hinanden, længes vi efter hygge. Det er det, julen er til for! Heldigvis kan vi stadig fejre Corona-fri jul. Vi håber, at vi har givet dig nok inspiration til nogle sjove julelege for hele familie. Vi ønsker dig en glædelig jul!

Richard & Marjolein

>