De 16 bedste Escape Room-ideer: Hvordan laver du dit eget DIY Escape Room derhjemme?

Leder du efter gode Escape Room-ideer? Vil du også lave et DIY Escape Room? Så er du kommet til det rette sted. At lave sit eget Escape Room er en sjov og spændende aktivitet, men hvor skal du starte? Hvilke tanker skal du gøre dig? I denne blog vil vi give dig vores bedste Escape Room-ideer så du nemt kommer i gang.

escape room ideer

Hvordan laver du spillene, og hvordan sikrer du, at der er nok overraskelse og udfordring i dem? I denne blog vil vi gennemgå alle trinene, så du ikke glemmer noget og forhåbentlig får en masse inspiration til at skabe det smukkeste Escape room-spil nogensinde på din valgte lokation.

Escape Room-ideer: Hvad skal jeg tænke på på forhånd?

Når du laver Escape rooms derhjemme eller et andet sted, er der en række ting, du bør tænke over på forhånd.

 • Hvor mange mennesker vil være i dit DIY Escape Room på samme tid?
 • På hvilket sted vil du oprette dit DIY Escape Room?
 • Hvad er temaet/historien i dit DIY Escape Room?
 • Hvem er Escape Room’et for (voksne eller børn)?
 • Hvor længe kan de spille dette Escape Room? Med andre ord: Hvor lang tid vil det tage spillerne at undslippe?
 • Hvem vil prøve dit Escape Room?
 • Hvilke materialer kan du bruge?
 • Og selvfølgelig vil du gerne have nogle ideer til, hvilken type escape room puslespil/gåder du kan bruge.

Gratis Escape Room

Indtast dit navn og din e-mailadresse her, og du vil modtage det gratis Escape Room inden for 5 minutter.


De 16 Escape Room-ideer i denne blog

I denne blog deler vi vores ideer og oplevelser om at skabe et Escape Room-spil. Vil du se, hvordan vi har lavet vores Escape Room til børn? Så bestil Escape Room til børn (9 - 13 år).
Du kan bestille det og spille det derhjemme. Et komplet og klar Escape Room, med manuskripter, forklaringer og materialer. Vi får mange gode anmeldelser af dette spil, så det vil helt sikkert inspirere dig – udover at det er en fantastisk oplevelse at spille.

Hvor laver man et DIY Escape Room?

Først og fremmest skal du beslutte dig for et godt sted, hvor du vil spille Escape Room. Et Escape Room-spil kan spilles hvor som helst, så længe du har et eller flere rum til rådighed, hvor en række personer kan løse gåder. Hvis du skal spille det hjemme hos dig, så husk, at spillerne vil gennemsøge dine rum, så chancerne er, at de åbner op for alle mulige ting.
Så sørg enten for, at alle de ting, du vil holde private, er væk, eller kommuniker meget tydeligt, at alle de ting, spillerne har brug for, kan findes uden at skulle åbne skabe, skuffer osv.

Ingen hemmelige døre

I modsætning til de rigtige Escape Rooms vil du sandsynligvis ikke bryde vægge ned og skabe hemmelige døre til andre rum. Hvilket egentlig heller ikke er nødvendigt. Hvis du skal bruge flere rum, som alle er forbundet med hinanden er der andre løsninger. Du skal blot placere et A4-ark på hvert rum og give det et navn eller nummer, og spillerne vil vide, hvilket rum de skal gå til, når de har løst det rum, de er i.
Det er rart, hvis spillerne har en plads i hvert rum til at lægge tingene fra sig og pusle. Et bord eller skrivebord vil være praktisk. Stole er absolut ikke nødvendige, da spillere har en tendens til at gå rundt, og det kan du opmuntre ved at hænge nogle puslespil eller information på væggene. Ved at hænge informationer forskellige steder, skal spillerne frem og tilbage og skal samarbejde og kommunikere godt med hinanden. Og det gør dit escape room-spil ekstra sjovt.

Værktøj og materialer til at skabe Escape rooms

Hvis du leder efter sjove Escape Room-ideer, så gå ikke glip af de specifikke værktøjer og materialer. Hvis du nogensinde har besøgt et Escape Room, ved du, hvor rart det er at finde alle slags materialer at lave noget med. Vi gennemgår nogle Escape Room-ideer om materialer og værktøjer.

#1 Kombinationslås

Hvis du er i besiddelse af numeriske låse, skal du selvfølgelig bruge dem. En kodelås kan bruges i kombination med en kode. Den kode skal hentes ved at løse gåder og indtastes som en kombination af tal på kombinationslåsen. Med kombinationslåsen kan du låse en skuffe, skrivebordsskuffe eller andet. Og i den boks kan du for eksempel sætte et bogstav, der henviser til den næste mission, eller som giver spillerne tilladelse til at gå til næste rum.

Kombinationslås Escape Room

#2 Kommuniker på dit websted

Hvis du har din egen hjemmeside, kan du nemt oprette en side, hvor spillere skal udfylde en kode for at komme til næste hjemmeside side. I WordPress har du mulighed for at ændre din sides synlighed, for eksempel til "Password Protected". Hvor fedt er det ikke, når spillere finder et brev med linket til den pågældende webside i boksen med kombinationslåsen, og de så først skal knække en anden kode for at fortsætte?

#3 Escape Room-idé: Whatsapp med automatisk svar

En meget overraskende rekvisit er WhatsApp. Hvis spillere sidder fast i et rum, kan du give dem hints. Du kan selvfølgelig være til stede i lokalet og fortælle tippet. Men... med WhatsApp burde det være meget sjovere . Du kan installere App Auto responder gratis på enhver Android-telefon.
Så kan du fortælle spillerne , at hvis de vil have et hint, skal de sende et bestemt ord til nummeret (som du giver dem før spillet starter). Autosvaren vil så automatisk svare med tippet.

#4 Skjul tip om nøgler i en bog

En god Escape Room-idé, der ikke behøver at være svær, er at gemme noget i en gammel bog. Du kan nemt skære en firkant ud af en gammel bog. Heri kan du for eksempel give et tip eller en nøgle.

Skjul tip om nøgler i en bog

#5 Voicemail

Hvis du har et nummer (helst forudbetalt), bør du overveje at ringe til en telefonsvarer. Resultatet af en af gåderne er så et telefonnummer, som de skal ringe til. Vi ved af erfaring, at dette bringer en masse spænding og munterhed med sig. For de fleste er det ret spændende at ringe til et ukendt nummer.

#6 Cryptex

Dette er en af de bedste Escape Room-ideer, du ikke må gå glip af. Hvis du virkelig vil overraske din gruppe, så overvej et rigtig cryptex. I flere YouTube-videoer kan du se, hvordan du laver dem. En ting er sikkert: Med et cryptex vil du drive din gruppe til vanvid. Hvis du ikke har lyst til at bruge så meget tid på det, er der mange andre varianter mulige.

Escape Room-idé

#7 Gåder

Du ser jævnligt puslespilsbrikker spredt rundt i et rum. At løse gåden betyder, at noget bliver synligt, som kan hjælpe dig videre. Nogle gange er der et spørgsmål på puslespillet, eller der er et kort, som du kan finde det næste emne med. Du kan også gøre det nemmere ved at skære et A4-ark i et antal stykker . På det stykke A4-papir kan du lægge teksten eller billedet, som de til sidst skal løse. Det er ikke så svær en Escape Room-idé at lave, men meget rar at løse.

#8 QR-kode i dit DIY Escape Room

Med en QR-kode kan du føre spillerne til en hjemmeside eller for eksempel en YouTube-film. Du kan vælge at sætte eller indsætte en QR-kode et sted. Så kan spillere scanne QR-koden med deres smartphone, og de vil blive dirigeret til en hjemmeside. Du kan også vælge at bruge flere QR-koder.

QR Code Generator
Kun det korrekte resultat fører spillerne til den korrekte webside, hvor du kan sende opfølgende information. På denne hjemmeside: https://www.websiteplanet.com/webtools/free-qr-code-generator/ kan du nemt oprette din egen QR-kode til den ønskede webside (hjemmesiden er på hollandsk, men er gratis).

#9 færdighedsspil

Alle kender fortidens spil. Dette kræver selvfølgelig noget håndværk og kræver meget arbejde. Men igen, resultatet er utrolig fedt. Du kan fx arbejde med magneter og en glasplade. Spillerne kan ikke nå den anden side af glaspladen med hænderne, men ved at placere magneten på den anden magnet (med f.eks. en lille nøgle påsat) og ved at følge en labyrint (som også er under glasset) kan de flytte nøglen til et slutpunkt, hvor de kan tage nøglen med hånden.

#10 Mastermind

Vi synes, at en af de mest fantastiske Escape room-ideer er Mastermind. Som spiller skal du sætte farverne i den rigtige rækkefølge for at knække koden. Du kan arrangere det, så du et andet sted i rummet kan finde ud af, hvilket nummer der hører til hvilken farve.

Svære gåder 3

Læs svaret på vores puslespilside > > Gåder.

#11 Pigpen cipher dekoder

Selvfølgelig bør hemmelige koder ikke mangle på listen over Escape Room-ideer. Der er flere måder at bruge koder og hemmelig skrivning i dit escape room-spil. Vedhæftet et eksempel på Pigpen cipher decoder. Formerne og prikkerne refererer til bogstaver. Så du kan oprette enhver hemmelig besked i dit Escape Room.

Pigpen cipher dekoder

Vil du læse mere om hemmelige koder? Så læs videre her >> hemmelig-kode

#12 En af de bedste Escape Room-ideer: Morsekode

En af de Escape Room-ideer, der har været brugt i lang tid, er morsekode. Prikker og bindestreger repræsenterer bogstaver. Du har gemt morsekoden et sted. Uden den afkodning kan spillere ikke skabe ord eller sætninger. Brug morsekode online _ generator .

#13 Polybus firkant

Hvert bogstav repræsenterer en kombination af et lodret og et vandret tal. Du får spillerne til at finde tallene, og så skal de lave et ord eller en sætning med det.

Escape Room Polybus

#14 Brug lys i dit DIY Escape Room

Du kan altid lave smukke ting med lys. For eksempel kan du få det til at reflektere mellem spejle. For når spillerne drejer spejlene til højre vil lyset vise vej fra startpunktet til slutpunktet, hvor en kode vil dukke op på væggen. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge UV-lys. Uden dette lys kan du ikke se noget på væggen, men med dette lys kan du pludselig læse den hemmelige besked i dit escape room-spil.


Leder du efter et færdigt Escape Room for børn?
Tag et kig på vores Escape Room til hjemmet

Escape Room - hemmlelig kode

Vil du spille et komplet Escape Room for børn derhjemme? 
Fedt at lege derhjemme, når du holder fødselsdag eller i skolen. Det kan spilles overalt, også udenfor.


#15 Hebraisk, kinesisk eller hieroglyffer i dit DIY Escape Room

Andre gode Escape room ideer er at kommunikere på et andet sprog som en hemmelig kode. For eksempel på hebraisk, kinesisk eller hieroglyffer. Dette afhænger også af dit Escape Room-tema. Skjul oversættelsestabellen et sted i dit værelse, så spillerne bliver nødt til at tyde bogstaverne.

hieroglyffer i dit DIY Escape Room

#16 Opret hemmelige beskeder med usynligt blæk

Du tror det måske ikke, men der er virkelig skøre måder at skabe usynlige beskeder på. Fx med citronsaft. Hvis du virkelig vil overraske din gruppe, er dette tip en af de 16 bedste escape room-ideer.

DIY Escape Room Idéer og inspiration

Nu hvor vi har gennemgået listen over escape room ideer og puslespil, afhænger succesen af dit escape room spil af at skabe alle disse puslespil og missioner ved hjælp af forskellige værktøjer og materialer. Og selvom vi allerede har nævnt flere ting, er en lille ekstra Escape Room idé velkommen, ikke? Så her er nogle Escape Room ideer og tips, som du helt sikkert bør tjekke ud for at få nok inspiration til at skabe dit Escape Room spil.

Brug Pinterest til gode Escape Room-ideer

Til ethvert spil, vi laver, bruger vi altid en række informationskilder. Når vi laver Escape rooms, besøger vi flere escape rooms på kort tid. Ikke for at stjæle fra dem, men for at hjælpe den kreative fantasi og komme med nogle virkelig gode Escape Room-ideer. Men med alle de spil, vi har skabt, har en kilde altid vist sig at være meget værdifuld: Pinterest. Hvis du ikke har en konto endnu, skal du oprette en med det samme.
Hvis du søger efter Escape room ideer, vil du blive overlæsset med kreative ideer i forhold til puslespil og materialer.

Håndbog, regler og tips i dit DIY Escape Room

Efter escape room-spillet er færdigt, er der stadig nogle ting at overveje. Det er nyttigt at lave et script til dig selv, som beskriver hele spillet. Du beskriver alle rummene, fra A til Z, hvad der skal være i dem, hvad der skal limes, hænges osv. Og også gåderne med løsningerne, koderne, den logiske rækkefølge af puslespillene; du skriver alt ned. Dette vil være dit script.
Efter hvert spil er det relativt nemt at sætte alt tilbage i sin gamle stand, så næste gruppe spillere kan begynde at spille.
Hvis der er spilleregler, skal du kommunikere dem tydeligt til spillerne, inden spillet begynder. Læg dem på et A4-ark, og du vil aldrig glemme at sige dem. Så irriterende, hvis du ikke ønsker at se dem inde i skabene, og du glemmer at fortælle dem det, og alle skabene bliver trukket på hovedet og efterlader dig med et kæmpe rod at rydde op efter spillet.

Tip Escape Rooms

Endelig vil du uden tvivl få brug for tips i escape room. Kun den perfekte spiller vil klare sig gennem alle dine rum uden hjælp. Virkeligheden er, at det ofte er sværere for spillere, end du måske tro . For ikke at gøre spillet for svært, kan du lave nogle tips, som du formidler til spillerne et sted i spillet. Som beskrevet tidligere kan du gøre dette fuldautomatisk, fx med autoreply app, men du kan også nøjes med at bruge ekstra kuverter, som er nummererede. De skal altid åbne kuvert 1 og bruge det tip først. Du skal derfor også finde på en straftid for hver ledetråd, de bruger.
Vi håber, at denne blog har inspireret dig nok til at skabe dit eget Escape Room-spil. En masse arbejde, selvfølgelig, men når du er færdig, kan du invitere mange mennesker til at komme og spille dit Escape Room.

Richard og Marjolein

Vi er Richard og Marjolein Schreurs og vi har lavet spil til vores familie og venner i årevis. Vi kan også godt lide at dele disse spil med alle i hele verden. Vi tilbyder vores spil på 9 forskellige sprog. I mellemtiden har tusindvis af mennesker nydt at spille et af spillene.

 • Olivia siger:

  Det er super fedt at i har skrevet at man kan bruge cola til en usynlig besked. Men i skriver ikke hvordan. Det havde gjort det en del lettere.

 • >