Du skal aldrig kede dig igen med disse 30 brætspil

Vi spiller brætspil hele året rundt, uanset om det er vinter eller sommer. Vi mødes med vores naboer mindst en gang om måneden for at spille et nyt spil og vores skab er efterhånden fyldt med super sjove brætspil. Vi deler gerne vores viden med dig, for disse 30 brætspil for voksne er et must have.

Brætspil

Det er ligegyldigt, om vi vinder eller taber. Vi har det altid sjovt med vores brætspil!

Vi skelner mellem brætspil, hvor man skal arbejde sammen, brætspil med og mod hinanden, brætspil for 2 personer og selvfølgelig brætspil, hvor man spiller mod hinanden.

Kender du et andet brætspil, som vi skal prøve at spille? Så kommenter endelig nedenfor på denne side. På forhånd tak!

Vidste du, at vi også laver spil

Dine venner har sikkert aldrig spillet disse spil før. Overrask dem nu!

Escape room
Skattejagt
Pubquiz
Favorit eller ej?

Vi har kategoriseret brætspillene for dig! I et par år har vi været store fans af spil, hvor man ikke spiller mod hinanden, men skal forsøge at vinde sammen. Vi startede ret skeptiske på ideen, men det viste sig at være rigtig sjovt.

Så vi starter med brætspil, hvor man skal arbejde sammen.


Paleo - Brætspillet fra oldtiden

Vi starter med et relativt nyt spil fra 2021. Et af vores yndlingsbrætspil, fordi man ikke spiller mod hinanden, men med hinanden. Så enten vinder man med gruppen, og ellers taber hele gruppen.

Paleo

I den tidlige stenalder, hvor menneskene stadig bevægede sig rundt, var hver dag en ny udfordring. Dette brætspil er et overlevelsesspil, hvor spillerne kan prøve forskellige scenarier sammen, som bliver mere og mere vanskelige. Udviklerne siger, at spillet varer 45 til 60 minutter, men så hurtigt færdiggjorde vi aldrig.

Paleo brætspil

Måske er vi den slags sociale spillere, der underholder os selv ind i mellem og tænker for meget. I øvrigt er overvejelse meget vigtigt i dette spil, ellers overlever du ikke. Er du klar til et spændende eventyr i stenalderen?

 • 2-4 Spillere
 • 45 - 60 Minutter
 • 10 - 99 År

Vores mening:

Da vi allerede har spillet mange brætspil mod hinanden, tænkte vi, at det ville være sjovt at spille sammen for en gangs skyld, så vi alle kan vinde. Hvert scenarie har forskellige kort, hvilket altid gør spillet overraskende. Vores naboer og vi synes, at dette er et af de bedste spil nogensinde.


7 Wonders

Brætspil 7 wonders

I det strategiske brætspil 7 Wonders er du leder af en af de syv store byer fra oldtiden. Udnyt dit lands naturrigdomme, deltag i det evige kapløb om fremskridt, udvikl handelsforbindelser, og udøv din militære magt. Gå over i historien ved at bygge et af de syv arkitektoniske vidundere i verden!

Et sjovt spil, hvor alle er involveret i deres eget spil. Men i mellemtiden er det vigtigt at tjekke, hvad de andre spillere ved siden af dig gør. Vi har kun spillet brætspillet to gange, da vi først for nyligt købte det, men jeg vil gerne spille det igen. Når du først har spillet dette brætspillet, vil du spille det igen og igen.

 • 2-5 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 9 År
7 wonders

Vores mening:

I mange brætspil for voksne arbejder alle på deres egen taktik, men her skal man tale meget med hinanden, så det stadig bliver en sjov aften. Selvfølgelig vil man gerne nå at gå i tide inden det bliver for sent, men det generer os aldrig i vores gruppe. Et relativt simpelt spil til senere på aftenen eventuelt med en god flaske vin.


Pandemic

Et af de brætspil for voksne, som folk altid taler om, er Pandemic. I dette spil er du en gruppe videnskabsmænd med hver sin rolle, der forsøger at bekæmpe 4 farlige epidemier. Over hele verden bliver der bedt om din tilstedeværelse. Fra din base i Atlanta spreder du dig ud over hele verden i dette grundspil. Vil det lykkes jer at redde Jorden, eller vil sygdommene ødelægge livet på Jorden for altid?

Pandemic
 • 2-4 Spillere
 • 45 Minutter
 • > 8 År

Vores mening:

Der er brætspil, som vi har lyst til at spille hver dag. Pandemic er helt sikkert et af disse spil. Hver gang er spillet anderledes. Og skulle du kunne lide grundspillet lige så meget som os, så venter Legacy på dig. 3 yderligere brætspil, hvor spillet og reglerne ændrer sig undervejs. Du skal rive kort over, der kommer nye sygdomme til, nye materialer og meget mere.

Hvert spil er så en "sæson", som du kan spille op til 24 gange. Du har aldrig spillet et så sjovt spil før. Dette er i øvrigt kun for rigtige spilelskere, der kan lide at spille i mange timer ad gangen. Vi spillede alle tre 'sæsoner' med vores naboer og var meget imponeret over dette spil. Klart 10 ud af 10.


Pandemic brætspil

The Legends of Andor

Brætspil, der involverer kampe, er ikke altid populære hos mange spillere, men lige dette spil tænker folk ofte anderledes omkring. Et spændende kooperativt brætspil for hele familien.

The Legends of Andor

Spillerne er helte, der skal forsvare fantasilandet Andor mod alle slags monstre, såsom trolde og drager. De indtager rollen som en troldmand, en dværg, en kriger og en bueskytte, som hver især har unikke evner. Heltene samler guld, ædelstene og forskellige genstande, der forbedrer deres styrke og viljestyrke. Dette gør dem i stand til bedre at klare sig mod deres modstandere.

Men uforudsete begivenheder gør altid livet svært for spillerne. Kun gennem gode råd og fælles kampe kan heltene overleve! Spillet indeholder 5 forskellige, udfordrende legender, herunder et introduktionsspil

The legends of Andor brætspil
 • 2-4 Spillere
 • 75 Minutter
 • > 10 År

Vores mening:

Vi spillede den første legende, og efter 5 minutter vidste vi, at dette spil er fantastisk! Grafikken er smuk, spilmekanikken er enkel, og historien er meget flot. Og det faktum, at man kan begynde at spille næsten med det samme (resten af reglerne forklares under spillet), er helt fantastisk. Andor kan varmt anbefales!"


Robinson Crusoe - Brætspil på en øde ø

Robinson Crusoe byder på en række episke scenarier, der foregår på en øde ø. I dette brætspil skal du overleve sammen med dine medspillere og udføre den mission, der er forbundet med scenariet. Du skal skaffe mad, beskytte dit shelter og udforske øen.

Det lyder måske simpelt, men det er det ikke! Det hurtigt skiftende vejr, de vilde dyr og din egen klodsethed gør tingene vanskelige. Kan du overleve et par dage på øen?

Brætspil Robinson Crusoe
 • 1-4 Spillere
 • 90 - 180 Minutter
 • > 13 År

Vores mening:

Nogle regler i brætspil for voksne er enkle. Desværre er disse regler ret komplicerede, men når du først får styr på det, er det et super sjovt spil fuld af overraskelser. Der er flere scenarier, og det er ikke let at overleve på denne ø. Der er mange farer, der lurer og du har brug for god kommunikation og teamwork, ellers vil dette spil ikke få en lykkelig slutning. Vi har spillet 2 scenarier nu, og heldigvis er vi stadig i live. Til alle, der læser dette: Send en båd for at redde os!

Robinson Crusoe

Brætspil med og mod hinanden

De brætspil for voksne, du lige har set, var alle spil, hvor man skal vinde sammen. Der findes også et par brætspil, hvor man også skal arbejde sammen, men stadig spiller mod hinanden. Vi vil præsentere dem for dig herunder.

Codenames 

To rivaliserende efterretningstjenester kender 25 spioners hemmelige identiteter. Deres holdkammerater kender kun disse spioner ved deres kodenavne. Holdene konkurrerer mod hinanden og forsøger at være de første til at kontakte deres spioner.

Brætspil Codenames

Hver efterretningschef giver ledetråde, og hans holdkammerater forsøger at gætte ordene uden at afsløre modstanderens spioner. Tricket er at bruge et ord til at gætte så mange kort som muligt. Og selvfølgelig ønsker alle at holde sig væk fra snigmorderen.

Der er desuden mange udvidelser til dette spil!

 • 2 - 8 Spillere
 • 15 Minutter
 • > 9 År
Codenames

Vores mening:

På vores sidste ferie spillede vi dette hver dag med vores børn. Og det bliver aldrig kedeligt, fordi der er forskellige kort hver gang. Intet spil er lig hinanden. Man lærer, hvordan den anden person kommunikerer, og lige som man tror, man ved det, viser det sig, at man alligevel ikke ved det. Kan varmt anbefales til familier.

Brætspil med kommunikation forbliver altid vores favorit!


Alcatraz - Brætspil kan nogle gange være uretfærdige

Spillerne er indsatte på dødsgangen på Alcatraz, der vil forsøge at bryde ud. For at undslippe, udarbejdes en plan, der består af seks dele. Der er kun ét problem: for at planen kan udføres korrekt, skal nogen blive tilbage.

Brætspil kan nogle gange være uretfærdige.

Alcatraz

Så i hver celle kan 1 spiller ikke få gavn af det, hver gang han vil eller ikke vil. Et meget taktisk og spændende spil, men spillereglerne kan være ret svære i starten.

 • 3 - 4 Spillere
 • 90 Minutter
 • > 15 År
Alcatraz brætspil

Vores mening:

Der er få brætspil for voksne, der er så unikke som Alcatraz. Man skal arbejde sammen, men man er også hinandens modstander.

Så du skal altid selv bestemme, hvem du vil arbejde sammen med, og hvem du ikke vil arbejde sammen med. Nogle gange er spillet meget svært, fordi man skuffer nogen. Hvordan forbliver man venner under spillet og stadig arbejder mod hinanden? Det er et meget interessant og psykologisk spil. 

Vi har kun spillet dette spil to gange, men vi var imponerede. Det ligner ikke noget andet spil vi har prøvet, og det er det, der gør det så vidunderligt underholdende. Mens vi skriver dette, får vi allerede lyst til at spille det igen.

Dette brætspil for voksne fås kun med engelske regler.

Gloomhaven - Verdens førende spil

Gloomhaven er længe blevet betragtet som et af de bedste brætspil, der findes. Det er et spil om taktisk kamp i en verden i konstant forandring, hvor motiverne hele tiden ændrer sig.
Spillerne påtager sig rollen som en vandrende eventyrer i løbet af spillet, hver med deres egne færdigheder og grunde til at begive sig ind i denne mørke verden

Gloomhaven

Spillerne skal arbejde sammen for at overvinde fangehuller og ruiner. I løbet af eventyret forbedrer hver spiller sine færdigheder ved at få mere erfaring og bytte, opdage, udforske og plyndre nye steder og derved opleve en historie, der udvikler sig gennem de valg, der træffes i spillet.

 • 1 - 4 Spillere
 • 120 Minutter
 • > 13 År
Gloomhaven brætspil

Vores mening:

Jeg bliver altid nødt til at smile, når jeg ser Gloomhaven-kassen. Smilet blegner et øjeblik, når man samler spillet op. Det vejer 10 kilo! Men når man åbner æsken, vender smilet tilbage. Dette spil er vanvittigt. Hvis du kan lide adventurespil, hvor du udvikler dig med din karakter, så er dette spil virkelig godt.

Du starter som en level 1 spiller og tager på dit første eventyr med dine venner, som alle har en anden karakter. Du skal først besvare nogle spørgsmål, som du møder undervejs. Det vil afgøre, hvilken karakter din gruppe har. Skatte og fundne genstande gør dig rigere og stærkere, og når du vender tilbage til byen Gloomhaven, kan du købe nye ting af dem. Fordyb dig i denne vidunderlige historie.


Brætspil til 2 personer

De fleste brætspil er for 3 eller 4 spillere, men der findes også mange sjove brætspil for 2 spillere. Nedenstående spil er sjove, og vi har brugt mange aftener på at spille dem.

Kahuna - Hvem er chefen på øerne?

Et eller andet sted i det sydlige Stillehav fører to Kahuna-præster krig om 12 små øer. Ved hjælp af sjælden Kahuna-magi forsøger de at få øerne under deres kontrol. Hvem af dem vil vinde denne kamp?

Kahuna

Brug dine kort til at få indflydelse på øerne og bryde din modstanders magt. Taktik og god planlægning vil føre til sejr i denne magiske kamp.

 • 2 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 9 År
Kahuna brætspil

Vores mening:

Vi har spillet dette spil snesevis af gange. Et af de let-spilbare brætspil for 2 personer. Og som altid vandt Marjolein de første spil, fordi hun er den, der har en god taktik med det samme. Indtil jeg har bedre taktik og stadig kan slå hende ret ofte. Beslutter I jer for at spille de små øer eller forsøger I at erobre de store øer? Det vil vi ikke fortælle dig, for det er lige så sjovt at finde ud af det selv.


Babel

De første byer og kongeriger opstod engang i Mesopotamien: Kongernes ærefrygt afspejlede sig i deres templer i stor pragt.

Babel

I Babel bygger begge spillere templer med hjælp fra forskellige folkeslag. Det er ikke nogen nem opgave, for sumererne, hittitterne, perserne, mederne og assyrerne er ret uforudsigelige. Arbejdere flyder over, byggematerialer forsvinder, og templer kollapser pludselig. Den spiller, der mestrer opgaverne bedst, vil bygge de højeste templer og vinde dette spil.

 • 2 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 9 År
Babel brætspil

Vores mening:

Marjolein og jeg købte dette brætspil for voksne for årtier siden og spillede det på vores ferier. Et spil for 2, hvor taktik er vigtigere end held. Du bygger tårne, men samtidig forsøger du at nedbryde eller stjæle modstanderens tårne. De forskellige typer af folkeslag har alle deres egne kvaliteter, så man skal være meget opmærksom på, hvilken type man har brug for.

Og igen vandt Marjolein selvfølgelig de første spil. Det ser altid ud til at tage mig et stykke tid at få et spil til at fungere. Men jeg har det lige så sjovt!


Terra mystica

Terra Mystica er et strategisk brætspil med et simpelt spilprincip, hvor held spiller en lille rolle. Du står i spidsen for en af 14 nationer, der forsøger at ændre terrænet på brættet for at bygge bygninger på det. På den ene side er det ugunstigt, hvis der er andre spillere i nærheden, da det begrænser mulighederne for at udvide sig, men på den anden side er det faktisk attraktivt, da det giver en række fordele i spillet. Dette spændingsfelt gør Terra Mystica unikt, og det vil holde dig i på tæerne indtil slutningen af spillet

Terra Mystica

Hver stamme har sine egne kvaliteter, der kræver en helt anden strategi end modstandernes. Hver stamme har en unik evne, der giver dem mulighed for at give spillet et særligt twist til deres fordel.

Et fælles krav for de forskellige stammer er at omdanne land til deres egen type terræn. Man kan kun bygge på sin egen type jord.

 • 2 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 9 År
Terra Mystica brætspil

Vores mening:

Hvis du kan lide et dybdegående brætspil og ikke er bange for lidt flere regler end et "simpelt" brætspil, kan dette spil varmt anbefales!


Brætspil hvor man spiller mod hinanden

Den mest almindelige type brætspil er dem, hvor man spiller mod hinanden. Som hovedregel er spillene til 2 - 4 personer o gen gang I mellem helt op til 6. Denne liste af brætspil bør ikke gås forbi af rigtige brætspilsentusiaster.

My City - Tetris i brætspillet

Hver spiller har et bræt, som de bygger deres by på. I begyndelsen af kampagnen er der et par forskellige elementer - tomme marker, sten, træer osv. De bygninger, man bygger, er repræsenteret af tetris-lignende figurer i tre forskellige farver. Et kortspil er placeret mellem spillerne, og hver gang vendes et kort med et af polyominosene.

My City

Spillerne skal derefter bygge det i deres by. Du kan spille det grundlæggende spil, men du kan også spille en legacy-variant, hvor du udvikler dig som spiller med dit bræt.

 • 2-4 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 9 År
My City brætspil

Vores mening:

Vi blev tiltrukket af dette spil, fordi der findes en legacy-variant af spillet, som derved ændrer sig, efterhånden som du spiller det. Og det synes vi er sjovt. Spillet er meget let at spille, men det er ikke let at vinde. Du vil hurtigt indse, at du er nødt til at tænke langt fremad, ellers kan du ikke bygge din by ordentligt. Vi har altid været fans af Tetris, og vi er glade for at se det afspejlet i dette spil. Et rigtigt familiespil, kort og sjovt.


Everdell

I den smukke Everdell-dal finder du en civilisation af skovboere. Denne civilisation vokser og trives. Vil solen skinne klarest i din by, inden vinteren kommer?

Everdell

Evertree ledsager dig gennem årets forskellige årstider. Det er tid til at udvikle sig, og det er dig, der skal gøre det!

Saml bær, sten, harpiks og træ. Du får brug for disse ressourcer til at udvide din civilisation. Hils på de forskellige af skovens dyr og fordyb dig i den magiske og vidunderlige verden af Everdell.

I Everdell kan du placere dine arbejdere forskellige steder på brættet for at indsamle ressourcer eller kort. Du har brug foer disse ressourcer til at spille skovvæsner og bygninger i din by. Der er fire årstider i spillet: Forår, efterår, sommer og vinter. Efter den sidste sæson lægges alle indsamlede point sammen. Spillet slutter, når ingen kan eller ønsker at foretage flere handlinger. Den spiller, der bygger den bedste by og samler flest point, vinder spillet.

Everdell spille

Everdell er et dynamisk socialt spil om bygning og placering af arbejdere for hele familien. Det sociale spil har en høj genspilningsværdi, der gør spillet anderledes hver gang. Er du klar til en større udfordring? Så tjek også Pearlbrook- og Spirecrest-udvidelserne ud.

 • 1-4 Spillere
 • 40 - 80 Minutter
 • > 12 År
Everdell brætspil

Vores mening:

Everdell er nok det smukkeste brætspil nogensinde! De smukke tegninger, de søde trædyr og de smukke materialer.... alt ser fantastisk ud! Heldigvis er det også et førsteklasses spil! Handlingerne er meget enkle, men det store antal kort gør Everdell til en udfordring. Kan varmt anbefales!


Camel up 

Brætspil behøver ikke altid at være svære at spille for at være sjove. I dette spil skal spillerne forudsige, hvilken kamel der vil vinde eller tabe løbet. Vil hensynsløst spil blive belønnet eller ej? Smarte væddemål og en smule held for at blive mester i kamelforudsigelse. Et kort, men super sjovt brætspil. Selv børn har det altid sjovt med dette spil.

Det særlige ved dette spil er, at du kan spille det med op til 8 personer!

Brætspil Camel Up
 • 3-8 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 7 År
Camel up

Vores mening:

En af vores venner tog den med venner en weekend, og alle ville spille med det samme. Pyramiden med terningerne gør dette spil unikt. Der er en smule held involveret i dette spil, men hvis du spiller smart, kan du styre dit held en smule. Det er nemt at spille og tager ikke særlig lang tid. Derfor tager vi jævnligt dette brætspil frem fra vores spilskabe. Vores datter Estelle er den eneste, der ikke rigtig kan lide spil, men hun nyder virkelig et spil Camel up.


Qwixx

I Qwixx behøver du ikke at vente på din tur - nogen kaster terningerne, og alle kan bruge kastet! Jo flere tal du markerer på din spilleplade, jo flere point får du.

Qwixx kan forklares på to minutter og er spændende lige til det sidste kast. Lad terningerne rulle, og lad dig smitte af QWIXX-feberen!

Brætspil Qwixx
 • 2 - 5 Spillere
 • 15 Minutter
 • > 7 År
Qwixx

Vores mening:

Qwixx er et meget vanedannende terningespil. Reglerne er simple, og da et spil er overstået inden for 15 minutter, ender det ofte på bordet hos os. De mange udvidelser giver også en masse variation. Et uundværligt spil for terningelskeren

Ikke alle brætspil behøver at være svære. Hvis du ikke vil tænke for meget, så vælg Qwixx.


Machi Koro

Du er netop blevet valgt til borgmester. Tillykke med valget! Desværre har borgerne store krav: De vil have job, en forlystelsespark, et par ostefabrikker og måske endda et radiotårn. Av, det bliver en svær opgave, for din by består i øjeblikket kun af en hvedemark, et bageri og en kube.

Brætspil Machi Koro

Bevæbnet med en terning og din drøm skal du bygge Machi Koro til den største by i regionen. Du skal tjene penge på udviklinger, bygge offentlige bygninger og stjæle fra dine naboers kasser. Men sørg for, at de ikke gør det samme mod dig!

 • 2 - 4 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 6 År
machi koro

Vores mening:

Vi har altid været fans af computerspillet Sim City. Machi Koro spilles med terninger og kort. Men også i dette spil skal du bygge en by for at slå dine modstandere. Og med alle udvidelserne til dette brætspil kan du spille dette utroligt sjove spil mange gange. Du skal bare sørge for at lægge kortene i den rigtige bakke hver gang. Spillets regler er enkle, men du skal alligevel tænke grundigt over, hvad du skal gøre som det næste. Vi spiller dette spil mindst en gang om måneden.


Ticket to ride - Spille brætspil og snakke

I nogle brætspil skal du være meget tålmodig og have et pokerfjæs. For hvis du virkelig vil have en togforbindelse fra vestkysten til østkysten, skal du spare en masse billetter og håbe på, at konkurrenterne ikke kommer dig i forkøbet

Brætspil Ticket to Ride

Et spændende, men også underholdende spil. Dette skyldes, at reglerne i spillet faktisk er ret enkle, og du kan derfor have det sjovt under spillet. Men vær advaret, for vær meget opmærksom på, hvilke kort dine modstandere tager.

 • 2 - 5 Spillere
 • 30 - 60 Minutter
 • > 7 År

Vores mening:

Med Ticket to Ride kan du vælge mellem flere brætspil, men vi har kun købt grundspillet. Spillet foregår i Amerika, hvor du har til opgave at køre tog mellem de forskellige byer på kortet. Et rigtig familiespil, som aldrig bliver kedeligt, da der er så mange forskellige måder at styre togene på. Det er et brætspil, der ikke kræver nogen forberedelsestid, da reglerne er ret enkle. Så hvis du ikke har noget at lave i en halv time, er et spil Ticket to Ride altid sjovt.


Settlers of Catan - Brætspil, der altid vil være sjove

Et stykke af verden er grundlaget for dette super sjove brætspil. Du starter dette spil med kun en landsby og en vej. Ved at indsamle råmaterialer kan du handle dem for at bygge nye veje, landsbyer og byer. Det lyder simpelt, men det er ikke let at vinde. Det bedst sælgende spil i de sidste 20 år, og det med rette. Med The Settlers of Catan har du altid et sjovt spil derhjemme.

Catan brætspil
 • 3 - 4 Spillere
 • 75 Minutter
 • > 9 År
Settlers of Catan

Vores mening:

I vores ungdom havde vi Risk og Monopoly, og det elskede vi virkelig. Men disse spil betyder ikke så meget, hvis du har spillet Settlers of Catan-spillet.

Vi går ud fra, at du kender dette spil, hvis du læser denne blog. Hvis ikke, så stop med at læse nu og gå i spilbutikken for at købe det. Vi har været afhængige af dette spil i årevis, og i de sidste par måneder er vi pludselig begyndt at spille det igen. Primært fordi der er mange udvidelser til grundspillet, som holder spillet ekstremt udfordrende. Intet er sjovere end brætspil, hvor man skal bygge noget ud af ingenting


Skøre brætspil - Munchkin

Du starter som et menneske på niveau 1 uden nogen klasse. Men efterhånden som spillet skrider frem, kan du forvandle dig til en dværg, en elver, en præst, en magiker og en tyv. Dette er Munchkin, et kortspil, der er den ultimative parodi på Dungeons & Dragons. Bekæmp monstre, erobre skatte og snuppe skatte fra dine medspillere. Alt er tilladt, bare for at nå niveau ti og vinde spillet.

Munchkin brætspil

Spark døren op og se, hvad der er indenfor: Er det et monster eller en genstand? Hvis der er et monster i rummet, kan du bekæmpe det. Men vær sikker på, at du kan besejre det, ellers bliver du nødt til at flygte. Hvis du besejrer ham, får du hans skat og rykker op et niveau. Kan du ikke besejre ham? Så kald på dine medspillere for at få hjælp.

Men de vil selvfølgelig ikke hjælpe for ingenting og vil måske bede dig om at dele skatten med dem. I kan også blande jer i hinandens spil ved at kaste trylledrikke, engagere andre monstre i kamp eller gøre det monster, I kæmper mod, stærkere. Næsten alt er muligt i Munchkin, så længe du sørger for, at du vinder!
Den spiller, der først når niveau ti, vinder spillet.

 • 3 - 6 Spillere
 • 90 Minutter
 • > 11 År
Munchkin

Vores mening:

Der var engang, hvor vi forsøgte at spille det fantastiske spil Dungeons and Dragons. Det er et rollespil, hvor man er en karakter i forskellige spændende eventyr. I løbet af spillet kan man opnå niveauer og dermed blive stærkere og stærkere. Munchkin er den lette udgave af denne type brætspil.

 
I griner med hinanden og i mellemtiden skal I selvfølgelig besejre alle de skræmmende monstre. Det er i øvrigt ikke et let spil, men når du først ved hvordan, kan du spille i timevis og have det sjovt. Desværre har vi ikke spillet dette spil i alt for lang tid. Vi vil tage det frem med det samme i eftermiddag!


Fodbold Brætspil for voksne

Eleven er et strategispil af Thomas Jansen (Club Stories, Tavern, Streetpainball), der foregår i fodboldens verden. Du ejer en fodboldklub og har seks uger foran dig.

Hvilken sæson vil det blive for dig? Relativ stabilitet? Frygtelige fiaskoer? Eller vil du måske kæmpe for at vinde ligaen?

Eleven brætspil

Med den rette forvaltning af klubbens ressourcer kan du foretage flere transfers, træne spillere, ansætte nyt personale, skaffe sponsorer og udvikle dit eget stadion. Alt dette for at sikre, at dit hold er klar til at vinde på den afgørende kampdag.

Ansæt de rigtige folk på de rigtige positioner, og gør din klub uovervindelig.

 • 1 - 4 Spillere
 • 120 Minutter
 • > 11 År
Eleven

Vores mening:

Vi har spillet snesevis af brætspil, men da jeg fortalte hende, at jeg ville købe et fodboldmanagerspil, var Marjolein ikke umiddelbart begejstret. Marjolein er ikke fodboldfan. Men ja, jeg ville gerne spille det en gang. Naboen var selvfølgelig straks begejstret, og så spillede vi det med vores naboer. Vi har kun haft spillet i et par måneder, men vi har allerede spillet det to gange.


Der er en masse regler, som man skal lære at forstå. Men når man først kender dem, er det et fantastisk brætspil at spille. Man behøver virkelig ikke at vide noget om fodbold for at vinde dette spil, men du skal træffe de rigtige beslutninger for din klub.

Hvilke spillere og hvilke trænere skal du købe? Hvem skal sidde i bestyrelsen? Er du optaget af virksomhedens overskud, eller vil du glæde fansene? Og hvad gør du med sponsorater? Det er som at drive en rigtig fodboldklub. Mit fodboldhjerte hopper, når jeg spiller dette spil.


Tiny Towns - Byg din egen by

Du er borgmester i en lille by i skoven, hvor skovens mindre væsner har skabt en civilisation, der er skjult for rovdyrene. Dette nye land er lille, og ressourcerne er knappe, så du tager, hvad du kan få, og siger aldrig nej til byggematerialer. Planlæg og byg dygtigt en blomstrende by, og lad den ikke blive fuld af spildte ressourcer! Den, der bygger den mest velstående lille by, vinder!

Brætspil Tiny Towns

I Tiny Towns er din by repræsenteret af et 4x4 gitter, hvor du placerer ressourceklodser i bestemte placeringer for at bygge bygninger. Hver bygning giver sejrspoint på en unik måde. Når ingen spiller kan placere flere ressourcer eller bygge flere bygninger, slutter spillet, og alle felter uden bygninger er -1 VP værd. Den spiller med flest sejrspoint vinder!

Tiny Towns
 • 1 - 6 Spillere
 • 45 Minutter
 • > 9 År

Vores mening:

Dette brætspil giver os altid et smil på læben. Hver spiller bygger et spil efter eget valg på sit eget bræt. Det ser ud til, at man ikke kan angribe hinanden, men det kan man godt. Man kan vælge den ressource, som de andre ikke har brug for. I dette spil skal alle tage den samme ressource, nemlig. Vi har spillet dette spil et par gange med 6 personer. Det er et yndlingsspil for vores svigersønner, fordi de endelig også kan spille med. Spillet har enkle regler, men det er ikke så nemt at vin.


Robo Rally - Brætspil, der er unikke

Robotterne på bilfabrikken Robo Rally bruger deres hverdage på at arbejde på samlebåndet. De bruger timer på at bygge superbiler med høj hastighed, som de aldrig kommer til at se i aktion. Men lørdag aften bliver fabrikken til en verden af skøre maskiner og farlige planer, når de kører deres eget episke løb.

Brætspil Robo Rally

I dette strategiske brætspil har du brug for fart, hjerne og masser af tricks for at blive en racerlegende! Hver spiller vælger en robotfigur og styrer dens bevægelser ved at spille kort. Kaos bryder ud, når alle spillere afslører de kort, de har valgt. Industrielle lasere, gabende gruber og bevægelige transportbånd er forhindringer - men selv disse kan bruges til spillernes fordel. Hver spiller forsøger at nå de enkelte kontrolpunkter i numerisk rækkefølge. Den første spiller, der når alle kontrolpunkterne, vinder.

 • 2 - 6 Spillere
 • 120 Minutter
 • > 11 År
robo rally

Vores mening:

Personligt ville vi aldrig have købt dette spil. På æsken ligner det lidt et børnelegetøj. Ikke desto mindre købte vi det efter anbefaling fra en spilekspert. Og vi har aldrig fortrudt det. Det er sjovt at køre robotten hen over brættet og tænke på de handlinger, som man skal tænke på forhånd.

Undervejs kan de andre spillere gøre livet svært for dig ved at afslutte deres plan meget hurtigt, så du løber tør for tid og måske træffer de forkerte beslutninger. Dette brætspil er meget flot designet og virkelig unikt igen blandt alle de andre spil, som vi beskriver i denne blog. Så det er værd at spille derhjemme.


Las Vegas

Spillerne træder ind i rollen som livlige spillere, der prøver lykken med terningerne i den glitrende verden af Las Vegas. Du kan besøge seks kasinoer, som hver har et andet terningetal. Og de pengebeløb, der kan vindes der, er som regel også meget forskellige

Brætspil Las Vegas

Runde efter runde kommer de samme spørgsmål frem: Hvor skal jeg placere mine terninger for at få flertallet der?
Hvilke kasinoer har mine medspillere placeret deres terninger på? Og hvor kan jeg simpelthen tage et stort beløb fra en modstander og putte det i min egen lomme?
Men pas på, for som så ofte i kapløbet om den fedeste pulje går alting galt til sidst, og der er en grinende medspiller, der slipper af sted med pengebeløbene.
Den spiller, der har flest penge efter fire etaper, er vinderen af dette spil.

 • 2 - 5 Spillere
 • 45 Minutter
 • > 7 År
Las Vegas

Vores mening:

Faktisk kan jeg ikke engang huske, hvordan vi kom til at spille dette spil. Man ser det ikke ofte i butikkerne, men det burde man! Dette brætspil er let at spille, og derfor hiver vi det jævnligt frem fra spilskabet. Reglerne er enkle, og man har brug for lidt held. Men så igen ... vi er jo i kasinoet i Las Vegas. Terninger og indsatser i de rigtige casinoer gør, at du vinder eller taber. 2 af vores venner vil altid gerne spille dette spil, når de er hos os. Og på ferien ryger spillet altid med i kufferten.


Cartographers

I Cartographers forsøger spillerne at opnå mest omdømme i løbet af fire sæsoner. I hver sæson afslører spillerne deres kort og modtager anderkendelse fra dronningen. Den spiller, der har det største omdømme ved vinterens afslutning, vinder spillet.

Brætspil Carthographers


Dronningen har sendt dig hertil for at kortlægge området nord for kongeriget, så det en dag kan blive en del af kongeriget Nalos. Men du er ikke alene i denne ørken ... Så sørg for at tegne dine linjer præcist, så du kan blive rigets største kartograf!

cartographers
 • > 1 Spillere
 • 30 - 45 Minutter
 • > 9 År

Vores mening:

Vi tog til spilmessen i Essen for at se på nye spil, og dette spil var straks vores førstevalg. Et spil, hvor du skal designe dit land så godt du kan med huse, vand, afgrøder og træer.

Det er rart, at man kan få alle slags opgaver i dette spil, så man kan vinde på forskellige måder. Desuden kan man trække et monster på hinandens bræt, hvilket gør spillet lidt sværere. Vi nyder det hver gang vi spiller det med en gruppe og så mange mennesker, som du vil, kan deltage!


Dixit

Alle spillere har altid seks kort på hånden, som viser mystiske tegninger. På skift er en spiller fortælleren, som vælger et kort fra sin hånd og beskriver det. Det kan ske gennem et ord, en sætning, en gestus eller en lyd. Alt er tilladt. Prøv at vurdere dine modstandere godt og sørg for, at dit forslag ikke er for let eller for svært. De andre spillere vælger et kort fra deres hånd, som de mener passer til beskrivelsen.

Brætspil Dixit

Derefter blandes alle kortene og lægges med billedsiden opad på bordet, hvorefter der stemmes. Hvilket kort tilhører nu fortælleren? Prøv at finde ud af fortællerens kort, lad dig ikke narre af de andre spilleres kort, men sørg for, at de stemmer på dit kort. På denne måde kan du blive vinder af Dixit.

 • 2 - 7 Spillere
 • 30 - 45 Minutter
 • > 9 År
Dixit

Vores mening:

Spillet er unikt, fordi det kræver en masse kreativitet af spillerne. Derfor er det ligegyldigt, om du er ung eller gammel. Børn spiller ofte bedre end voksne, fordi de har en stor fantasi. Et brætspil, som vi elsker at spille med vores familie!


Carcassonne

I dette velkendte brætspil med brikker arbejder spillerne sammen om at bygge den franske by Carcassonne med alle dens gader, byer, klostre og enge. Ved at bruge trælle, tjener man point for færdige projekter.

Hver tur kan du smide en landbrik og placere en træl. Hvilken slags afhænger af brikken. Der er f.eks. brikker med vejstrækninger, klostre, bydele og/eller engstykker. I princippet må der ikke placeres mere end én træl på et projekt, men hvis to ufærdige sektioner er samlet, kan flere trælle stadig lande på dem.

Brætspil Carcassone

Den, der har flest livvagter på et ufærdigt projekt, får straks point. Der gælder forskellige regler for, hvor mange point der gives for hver type projekt. Spillet slutter, når alle stenene er placeret. Den spiller med flest point vinder.

Carcassonne er populært hos både familier og hyppige spillere, fordi det har nok dybde på trods af de enkle regler. Med lidt held kan alle kæmpe for sejren til sidst.

 • 2 - 5 Spillere
 • 45 Minutter
 • > 6 År
carcassonne

Vores mening:

Carcassonne er et meget velkendt brætspil, og det med rette. Spillet er let at spille, og man kan bygge meget på kort tid. Men vær forsigtig, for brikkerne er ikke ubegrænsede. Vi har ikke spillet spillet i årevis, men det betyder ikke, at vi ikke kan lide det. Så det er på høje tid, at vi spiller et spil Carcassonne igen. Personligt har jeg det altid sjovest med at bygge store byer.


Medina

Spillerne er simple sheiker, som kaliffen har bedt om at bygge en ny hovedstad i ørkenen. Så de konkurrerer om magten i den hurtigt voksende by fra starten. Hver spiller starter med det samme antal byggeklodser. Snart er der bygget overalt. Imponerende paladser med rummelige stalde bygges for at fodre kamelerne fra de rige handelskaravaner

Medina brætspil

Rundt omkring er bymuren ved at blive bygget, afbrudt af fire porte. I de smalle gyder mellem paladserne opstår der snart en kasbah: det traditionelle marked, som vil skabe handel og velstand, fordi det tiltrækker byens indbyggere. Hvis du bygger på bymuren, kan du blive udnævnt til tårnvagt, og hvis du flytter ind i et palads i tide, vil du i det mindste få en rimelig score. Men hvis du venter længere, kan du få mange flere point; ikke sandt? Den smarteste bygherre får lov til at kalde sig prins af Medina bagefter!

 • 3 - 4 Spillere
 • 60 Minutter
 • > 9 År
medina

Vores mening:

Vi kan godt lide brætspil, hvor vi skal bygge. Så vi har det altid sjovt med Medina. I mellemtiden har spillet ligget i skabet alt for længe. Så det er på tide at støve det af (fra Sahara) og fokusere på dette fantastiske spil. Mærkeligt nok har vores børn aldrig spillet det. Hvad tror du, at vi skal spille i weekenden?


Azul

Som flisemaler i Azul skal du dekorere væggene i det kongelige palads i Evora. Azulejos (oprindeligt hvide og blå keramiske fliser), der blev indført af maurerne, blev fuldt ud taget til sig af portugiserne, da deres kong Manuel I blev fascineret af den betagende skønhed af mauriske dekorative fliser under et besøg i Alhambra-paladset i Sydspanien. Kongen, der var dybt imponeret over Alhambras indre skønhed, beordrede straks sit eget palads i Portugal til at blive dekoreret med lignende vægfliser.

Brætspil Azul

I brætspillet Azul skiftes spillerne til at placere farvede brikker fra leverandører på brættet. Efterhånden som runden skrider frem, scorer spillerne point for, hvordan de har placeret deres brikker for at dekorere paladset. Der gives ekstra point for bestemte mønstre og for at fuldføre sæt; spildte forsyninger trækkes fra pointene. Den spiller, der har flest point ved spillets afslutning, vinder.

 • 2 - 4 Spillere
 • 40 Minutter
 • > 7 År

Vores mening:

Et af de smukkest designede brætspil er Azul. For mig er det i øvrigt heller ikke et let spil. Marjolein har en meget bedre fornemmelse for formerne end jeg. Men vi synes begge to, at det er et sjovt taktisk spil, og vores to døtre elsker også at spille det. Så det er et rigtigt familiespil!


Through the ages

Through the ages: A New Story of Civilisation er den nye udgave af det populære brætspil Through the Ages: A Story of Civilisation. I forhold til forgængeren er der foretaget mange ændringer, bl.a. i krigsførelsen. På grund af det store antal kort er et spil Through the Ages aldrig det samme. Through the Ages: A New Story of Civilisation rangerer altid meget højt på Top 100

Brætspil Through the ages

Du spiller ikke dette brætspil letfærdigt. Spillet tager let 4 timer, men kan også spilles på en dag. Især første gang tager det meget tid.

 • 2 - 4 Spillere
 • +/- 240 Minutter
 • > 14 År
through the ages

Vores mening:

Har du kun et øjeblik? Dette spil er virkelig kun for elskere af rigtige spil, for det tager virkelig lang tid. Det skyldes, at du starter med en meget begrænset civilisation og skal bygge den op til et stærkt land. Et spil, der er udviklet ud fra det gamle brætspil Civilisation. Og et brætspil, som selvfølgelig har sit udspring i Sid Meiers computerspil. Vi elsker den slags spil. Spil, bestil mad, spil videre og spil måske endda spillet færdig næste dag.


Clever

I Clever kaster du terningerne for point. Hver terning har sin egen farve, som svarer til en kategori på dit personlige spilleark. Du indtaster den terning, du vælger efter at have kastet terningerne, på spilarket. Hver farvekategori giver point på sin egen måde. Du sætter f.eks. kryds i rubrikkerne i den gule kategori med den gule terning og indtaster værdien af den orange terning i de tomme rubrikker i den orange kategori.

Brætspil Clever

Du skal kaste terningerne tre gange pr. tur, hvorefter du vælger en terning hver gang. Enhver terning, der er lavere end den, du vælger, ryger på stativet, så modstanderne kan bruge den terning i din tur.

 • 1 - 4 Spillere
 • 30 Minutter
 • > 7 År
Clever

Vores mening:

Når man spørger folk, om de kender nogen terningespil, siger de altid ja: Yahtzee. Men Clever er så meget sjovere og mere varieret end Yahtzee. Vi har grundspillet herhjemme og spiller det meget ofte. Et spil Clever tager ikke særlig lang tid, så vi spiller et spil ved bordet flere gange om måneden. Selvfølgelig skal man være heldig, men da man har så mange valgmuligheder, er det også vigtigt at vælge klogt. Et sjovt brætspil til ferien! Med en god vin til, selvfølgelig.

Richard & Marjolein

>