• Home  / 
  • Børn  / 

Børnefødselsdag: 18 af de bedste ideer til at give dit barn den ultimative fødselsdagsfest

Søger du hele internettet igennem for at skabe den mest originale børnefødselsdagsfest? Du er ikke den eneste. Hvert nyt år betyder, at dit barns fødselsdag er på vej igen, og du begynder måske at gå i panik. At finde gaver er noget af et arbejde, men det lykkes i sidste ende, ikke? Børn ved ofte allerede, hvad de ønsker sig.

Boernefoedselsdag

Du streger de alt for dyre gaver over og efterlader sjove ting til at give dit barn. Men det fjerner ikke helt panikken. For hvad skal man have styr på til børnefødselsdagen.

Organiserer du det hjemme eller et andet sted? Hvordan overgår du sidste år og alle de andre børn fra klassens fødselsdagsfester.

Derfor har vi skrevet denne blog for at hjælpe dig med at få nogle ideer til at arrangere en god børnefødselsdag derhjemme med lege, som dit barn og dets venner vil tale om i årevis.

Vi har udvalgt en top-18 af ideer til underholdning til børnefest til dig, som uden tvivl vil give dig en masse glæde!

Boernefoedselsdag Photoshoot Make up fest

Sørg for en flot baggrund (hvid skærm / hvid væg). Tænd nogle skarpe lys og lys dem på væggen, og sørg for at have masser af tøj. Udklædningstøj gør sig selvfølgelig altid godt. Og selvfølgelig makeup. Sørg for at have en god plastikdug på bordet og - om nødvendigt - dæk stolene ordentligt til, og så ellers et bord fyldt med mascara, læbestift, neglelak, glitter, fjer, kamme, klip, elastikker og hvad du ellers kan finde på.

Du kan lade børnene gøre deres egne ting, men du kan også vælge at hjælpe børnene ved at sminke dem eller bede nogen fra din egen vennekreds om at gøre det. I sætter noget munter musik på, og pigerne vil have det rigtig sjovt. Værd at overveje til en børnefest derhjemme.

Børnefødselsdag: The Night Watch

Dette er et spil, som børn ikke kender i dag, men generationen i trediverne og fyrrerne kan uden tvivl stadig huske det. Nattevagten er et spil, der spilles i et mørkt rum. Alle børn undtagen ét gemmer sig i rummet. Sørg for, at der er nok bænke, skabe og andet, hvor de kan gemme sig.

Hvordan fungerer det? Hvert barn plukker en billet fra en pose. På disse billetter skriver man et dyrenavn med et tal foran. F.eks. 1: hund, 2: kat, 3: ko, 4: hest, 5: gris, 6: løve. Et barn er nattevagten, og han kommer ind i rummet. Barnet siger: Nattevagten kalder 3. Barnet med nummer 3 (koen i dette tilfælde) laver lyden af en ko. Nattevagten skal gætte, hvilket barn der er tale om. Hvis han gætter rigtigt, kommer barnet ud. Hvis han tager fejl, er der ingen reaktion, og barnet bliver siddende.

Det antal omgange, som nattevagten skal bruge for at finde alle, er antallet af strafpoint, der er scoret. Hvis du lader hvert barn være nattevagt én gang (og skifter dyrearter et par gange for at holde det spændende), så vinder det barn med den laveste pointscore.

Og én ting er sikkert: Når først det første barn har været nattevagt, vil de alle gerne være nattevagt.

Escape Room for børn derhjemme

Har du virkelig lyst til at arrangere en garanteret super børnefest derhjemme? Så kan et Escape room for børn varmt anbefales. Selvfølgelig kan du lave det selv, men foretrækker du den nemme måde? Tag et kig på vores spil Escape room Junior. Når du har bestilt, modtager du dokumenterne med materialer i din e-mail, og med lidt forberedelse tager det dig kun 90 minutter at indrette dine 4 rum som Escape room. Bare i dit eget hjem.

Escape room

Rum, som både drenge og piger vil kunne lide, og spillet er delvist interaktivt, fordi børnene kan sende svarene via WhatsApp til et telefonnummer. Hvis svaret er rigtigt, får de et svar tilbage. Hvor spændende er det ikke! Især når de også skal ringe til et nummer, hvor telefonsvareren fortæller dem, hvordan de skal gå videre.

Tag et kig på vores Escape Room for børn derhjemme.

Børnefødselsdag: Gammeldags spil

Det lyder gammeldags, men det er selvfølgelig stadig sjovt at spille forskellige spil fra gamle dage under en børnefødselsdag derhjemme. Du vil bemærke, at mange børn aldrig har hørt om disse gruppelege. Lav en bane ude i haven eller i parken med forskellige lege. Lav et scorekort og fastgør det til en snor, så børnene kan bære scorekortet som en halskæde. Lav en slags diplom på forhånd og begynd at lege!

Som eksempel har vi valgt et lille udvalg af de muligheder, du har:

Gammel hollandsk leg: "spijkerpoepen", eller med andre ord "sænke søm"

Forberedelse: Du tager 2 vinflasker eller ølflasker og sætter dem på jorden. Derefter binder du et reb til et langt søm og binder rebet rundt om barnets talje, så rebet med sømmen hænger en halv meter over jorden bag barnet som en slags hale. Barnets opgave er at sænke sømmet ned i de 2 flasker så hurtigt som muligt. Du tager et stopur (i dag på alle smartphones) og holder øje med tiden. Du skriver tiden på scorekortet, så du ved afslutningen af alle spil kan se, hvem der klarede det hurtigst. Hvis du har yngre børn, er det noget af en opgave at få sømmene i flasken. Hvis børnene er lidt ældre, kan du gøre udfordringen lidt større ved at fortælle dem, at sømmet ikke må ramme flasken.

Børnefødselsdag Gammeldags spil

Bid i kagen

Bind kageskiverne på en snor og hæng dem op på en line. Børnene kan komme en efter en og bide i kageskiverne, men før de gør det, skal du først give dem bind for øjnene. Derefter vender du dem rundt et par gange, og så kan de gå ud og lede efter dem. De skal holde hænderne på ryggen. Kagen skal helst holde til hele holdet.

Sækkeløb

Tag en stor kartoffelsæk (eller lignende), og lad børnene en efter en ”løbe” en bane, mens de hopper fremad i sækken.

Saekkeloeb

Smid dåsen

Saml 10 dåser, og stabel dem op: 4 i bunden, 3 på næste niveau, 2 på det næste niveau og 1 på toppen. Sørg for at have et par små bolde (f.eks. tennisbolde, men hellere bløde bolde) og kast dem. Det går nu ud på at vælte flest dåser med færrest bolde.

Slå søm

Sørg for, at du har et stykke tykt træ og sæt nogle søm i det. Børnene skal bruge 1 hånd til at slå med hammeren. Det antal gange, de skal slå før sømmet går helt ind i træet, er deres point.

Ballonspark

Vi hadede det personligt selv, da vi var børn, men de fleste børn elsker det. Pust 1 ballon op til hvert barn, og bind den med en snor til anklen. Opgaven er at sparke til hinandens balloner. Den, der holder ballonen i ét stykke længst, vinder legen.

Hvad kan jeg smage

Lad børnene skiftes til at komme ind til dig i et separat rum og tage et bind for øjnene. Derefter giver du dem nogle smagsprøver, som de skal smage på, og de skal gætte, hvad det er.

Nok lege til at holde dem søde i et par timer. Især mindre børn elsker det. Disse er alle enkle spil til en børnefødselsdag, men børnene vil helt sikkert nyde dem.

Fremstilling af en DIY kuglebane / vandbane

Til denne aktivitet skal du sørge for, at du har en masse materialer derhjemme. Ved afslutningen af børnefesten derhjemme skal der løbe en kuglebane gennem huset fra top til bund. Det er ikke kun materialer der er vigtige, men trapperne i huset kan selvfølgelig også bruges til dette.

Fremstilling af en DIY kuglebane vandbane


Tænk på materialer som f.eks. rør, støvsugerslanger, tagrender, lego, haveslanger, toiletruller, paprør, gardinskinner, lampeskærme (som tragt), togskinner eller sten. I genbrugsforretninger eller byggemarkeder kan du også få masser af idéer. På internettet kan du finde nok eksempler til at lave et godt stykke arbejde. I kan selvfølgelig også vælge at dele gruppen op i mindre grupper, så der kan laves flere små opgaver. Måske kan du forbinde dem, hvis du lader dem arbejde på flere etager i huset.

Det vil kræve lidt hjælp fra dig som forælder, men resultatet er en stolt gruppe børn med et hjemmelavet hårdt stykke arbejde. Om sommeren kan I også gøre det udenfor og vælge en vandbane i stedet for kugler.

Blandt mulige aktiviteter til et fødselsdagsbarn, bør denne bestemt være på din liste. Denne børnefestunderholdning er enkel at organisere og giver dem 100% sjov.

Discofest for børn i hjemmet

Har du en stor lade, en garage eller kan du blænde stuen helt af ved hjælp af fx nogle sorte klude, så kan du forvandle rummet til et diskotek på ingen tid. Tjek internettet, for man kan for få penge leje en diskokugle, en røgmaskine og et stroboskop i nærheden af dig. Læg alle de puder du kan finde ude i siden af rummet, så børnene kan slappe af under diskofesten. Og sørg for, at du har musik, som dit barn kan lide. Via Youtube kan du slå sange op med undertekster. Så kan I lave jeres eget karaokeshow. Det eneste, du skal bruge, er en mikrofon.

Discofest for boern i hjemmet

En diskofest er ikke en diskofest, hvis der ikke er spil selvfølgelig. I kan lege musikalske stole, men I kan også stoppe en sang midt i den og lade børnene afslutte sangen. Piger vil helt sikkert gerne prøve en rigtig diskofest derhjemme som en børnefødselsdag.

Menneskelig Stratego

De fleste voksne har sikkert hørt om Stratego, og mange har spillet det. Brætspillet, hvor man skal besejre den anden parts hær ved at erobre flaget. Din hær består af forskellige typer af soldater.

Fra marskal til spejder. Den højere rang slår den lavere rang, når de mødes på brættet. Så Marshal vinder altid, ikke sandt? Nej, der er 1 figur: spionen, som er den eneste, der kan besejre marskallen, når han møder ham på brættet. Og der er bomber på brættet, som selv en marskal ikke kan modstå. Det svære ved spillet er, at man ikke kender modstanderens figurers rang på forhånd, fordi de står med ryggen til en.

Og så er der Menneskelig Stratego, som man kan spille rigtig godt med en større gruppe børn. De spiller det allerede meget i skolen med hele klassen. De løber efter hinanden og stjæler hinandens flag. Børnene elsker det. En af de bedste børnefestunderholdninger: sjov og sundt!

En børnefødselsdag, hvor børnene går trætte og tilfredse hjem.

Cirkus børnefest i hjemmet

Hvor sjovt er det ikke at sammensætte et cirkusshow sammen under børnefødselsdagen. Selvfølgelig kun numre, der ikke er farlige, men der er masser, du kan tænke på.

Cirkus boernefest i hjemmet
  • Klovnene; 2 børn kan lave et klovnenummer sammen. Klæd dem ud og få dem til at ligne klovne, og lad dem lave nogle dumme stunts. Hoppe boksning og så støde ind i hinanden. Snuble over hinandens fødder
  • Tryllekunstneren; internettet og især Youtube er fyldt med trylletricks. Kopier et par af dem og lær barnet eller børnene dem. Sørg for en høj hat, en sort tryllestav og nummeret kan begynde
  • Cirkusdirektøren; han eller hun præsenterer alle numrene for publikum
  • Dyrenes show; 1 barn er æsel, og du forvandler et par andre børn til en løve. Måske har I endda noget tøj, som I kan tage på, så de ligner en løve mere. En papirhale laves sådan her.
  • Akrobatik; der er utvivlsomt børn, der kan lave en vejrmølle eller en håndstand eller måske stå på hovedet. Måske kan de lægge et ben over nakken eller sætte sig ned og folde fødderne på lårene og så gå på knæene. Det er nyttigt at lade de mere fleksible typer i din gruppe gøre dette.

Og selvfølgelig inviterer du i hemmelighed forældrene et kvarter tidligere til at komme og se showet. Måske er det muligt at forvandle et rum i dit hjem til en cirkusarena. Du har brug for lidt kreativitet og de nødvendige materialer, men et cirkusshow under børnefesten derhjemme er en rigtig happening.

Børnefødselsdagen, hvor børnene vil vise deres kreativitet.

Børnefødselsdag: Menneskeligt vendespil

Et kort, men utrolig sjovt gruppespil for børn er Menneskeligt Vendespil. Vi kender alle et vendespil, hvor man skal finde 2 af de samme billeder. Nu skal 1 barn finde 2 af de samme børn.

Hvordan fungerer det? Alle børn er i 1 rum, undtagen det barn der skal løse vendespillet. Børnene laver grupper på 2 og aftaler på forhånd en bestemt bevægelse, som de laver, når deres navn bliver sagt. F.eks. aftaler 2 børn, at de laver piruetter, når deres navn bliver nævnt. Andre 2 kan aftale at hoppe i luften, og andre 2 kan beslutte at rulle på jorden. Hver tur må det barn, der gætter, kalde 2 børns navne. Hvis han kalder 2 børnenavne, der gør det samme, forlader de spillet. Spillet fortsætter indtil alle børn er gættet. Enkelt, kort, men meget sjovt som underholdningsaktivitet til en børnefest.

Madlavning eller bagefest som en børnefest

Lav din egen børnefødselsdagskage? Eller din egen pizza til børnefesten derhjemme. Der er masser af æltning, blanding, bagning, tilberedning og frem for alt masser af smagsprøver. Giv dem alle en kokkehue og fortæl dem trin for trin, hvad de skal gøre. Børnene vil ikke gå glip af et ord, du siger, og de vil have det sjovt, mens de tilbereder lækkerierne.

Madlavning eller bagefest som en boernefest

Og selvfølgelig vil de spise det hele til sidst i festen. Tærter, ingefærkager, småkager, pizza, der er så meget, du kan finde på. Nyd jeres måltid til en af de hyggeligste børnefester (eller skal vi sige: de hyggeligste børnefester nogensinde). Vi elsker denne idé til børnefestunderholdning! Mmmm lækkert.

Den mest lækre børnefødselsdag!

Børnefødselsdagsfest med videnskabelige forsøg og eksperimenter

Det er naturligvis helt fantastisk at eksperimentere og lave tests. Og der er intet bedre end at lade børn få lov til at prøve det selv.

Børnefoedselsdagsfest med videnskabelige forsoeg og eksperimenter

For at gøre det helt klart: Alt, hvad du beslutter dig for at gøre med din børnegruppe, er på eget ansvar. Giv børnene en hvid kittel og få dem til at bære sikkerhedsbriller. Selv om de forsøg, I vælger, måske ikke engang er farlige, vil børnene føle sig som rigtige professorer. For at få inspiration til forsøgene kan du måske tage et kig på webstedet om eksplosive videnskabelige eksperimenter for børn. Jeg håber, at dit hus stadig er der efter børnefesten.

Børnefødselsdag derhjemme: pyjamas sleepover fest

Især når børnene er ældre, og der ikke længere er hjemve, er en pyjamasfest selvfølgelig meget hyggelig. Alle har pyjamas på, alle madrasser ved siden af hinanden i stuen og om aftenen, når I har spillet alle spillene på denne topliste, kan I se en hyggelig film sammen med lyset slukket. Lidt popcorn og drikkevarer, og I har jeres egen aftenbiograf.

Børnefødselsdagen, hvor børnene ikke sover så mange timer.

Børnefødselsdag: Laserspil

Dette er et spil, som du nemt kan lave derhjemme. Hvad skal du bruge? 1 rum og et par kugler rød uld. Du bruger den røde uld til at binde snore på kryds og tværs gennem rummet. Trådene er laserne. Børnene skal gå gennem rummet uden at røre laserne. Så gør det svært. Et eller andet sted under og et eller andet sted over. Sørg for, at de har brug for hinanden for at undgå visse snore. Rigtig hyggeligt at lege sammen med børnene til din børnefødselsdag. Laserspillet er kort og kan derfor kombineres med andre sjove børnelege til en børnefødselsdag derhjemme.

Håndværksfest

Er du bekendt med Pinterest på internettet? Du skal bare kigge på Craft Party, så kommer ideerne lige til dig. Børn (i hvert fald indtil en vis alder) kan altid lide at lave håndværk. Selvfølgelig afhænger koncentrationskurven af alderen, så tag det med i betragtning, når du planlægger, hvad du skal lave med børnene. Men under børnefesten derhjemme er det meget hyggeligt at sidde sammen ved køkkenbordet, smøge ærmerne op og hygge sig, og børnene vil lave noget, som de stolt kan vise deres forældre senere.

Det ultimative spil til børnefødselsdagen: Bingo!

Bingo er et meget gammelt spil, men det er stadig meget sjovt, når du vinder. Køb en præmie til hvert barn, og spil derefter bingokortene på bordet (du kan også downloade dem på internettet).

Det ultimative spil til børnefoedselsdagen Bingo

Og hvis du vil gøre din børnefødselsdag derhjemme endnu sjovere, kan du spille en anden version af spillet. Dyrebingo for eksempel.

Du laver kort med dyrenavne på dem. Du laver bingokort med dyrebilleder eller dyrenavne på dem. Så tager du det første kort: elefanten. Men du siger ikke: elefanten. Man efterligner lyden af en elefant. Alle dem, der har elefanten på deres kort, efterligner også elefanten og streger elefanten ud. Og så videre.

Lav din egen slimefest for børn

I dag er det umuligt at forestille sig at lave slim uden den. Wow, sikke et rod vi havde i køkkenet. Men børnene syntes det var en fed fest.

Aldrig for gammel til at spille

Med disse idéer håber vi, at vi har givet dig inspiration til sjove fødselsdage for børn. Måske har du selv nogle gode ideer, som du vil dele med os. Du kan svare på denne blog, men du kan også gå ind på info@playgroupgame.com

Leg er ikke kun for børn, voksne kan også godt lide at spille en gruppeleg i løbet af en weekendtur. Så overrask dine venner, familie eller kolleger med en sjov leg.

"Man er aldrig for gammel til at lege".

Richard og Marjolein

Vi er Richard og Marjolein Schreurs og vi har lavet spil til vores familie og venner i årevis. Vi kan også godt lide at dele disse spil med alle i hele verden. Vi tilbyder vores spil på 9 forskellige sprog. I mellemtiden har tusindvis af mennesker nydt at spille et af spillene.

>